En blondin på flyget

En blondin sitter bredvid en advokat på flyget. Advokaten undrar om hon har lust att leka en kul lek, men blondinen, som är trött och vill ta sig en tupplur, avböjer artigt och vänder sig mot fönstret för att sova.

Advokaten ger sig inte och försöker övertala henne genom att tala om att leken är mycket lätt och rolig. Han förklarar: ”Jag ställer en fråga till dig, och om du inte vet svaret ger du mig 50 kr, och vice versa.”
Hon avböjer återtigen vänligt och vänder sig om igen för att försöka somna. Advokaten säger upphetsat: ”OK, om du inte kan svaret ger du mig 50 kr och om jag inte kan svaret ger jag dig 5000 kr.”

Detta fångar blondinens uppmärksamhet och eftersom hon förstår att han inte kommer att ge sig förrän hon har lekt hans lek så går hon med på hans tjat. Advokaten ställer första frågan: ”Hur långt är det mellan jorden och månen?” Blondinen säger inte ett ord, plockar upp plånboken ur sin handväska, tar fram en femtiolapp och ger den till advokaten. ”Ok, nu är det din tur” sa advokaten.

Blondinen frågar: ”Vad går upp för en kulle med tre ben och kommer ner med fyra ben?”
Advokaten tänker efter, tar upp sin laptop och kopplar upp sig på nätet men hittar inget svar. Han skickar e-mail till sina vänner och kollegor men utan framgång.

Efter en timme väcker han blondinen som har sovit gott och ger henne 5000 kr. Blondinen tackar och vänder sig om för att fortsätta sova. Advokaten som är mer än lovligt irriterad väcker blondinen och frågar: ”Nå, vad är svaret?”

Blondinen säger inte ett ord, plockar upp plånboken ur sin handväska, tar fram en femtiolapp och ger den till advokaten, och somnar om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.