AC’n har fått jobba hårt idag

Idag tror jag vi har uppmätt rekordtemperaturer här i Enköping och vår AC har fått jobba hårt hela dagen, men den har inte haft några problem med att hålla en angenäm inomhustemperatur. Har haft den inställd på mellan 20-22 grader och det har den klarat av och då har utomhustermometern visat på 28 grader.

Vi köpte luftvärmepumpen Coolix JSR3-12HRN1-QE på Jula för två år sedan och det har, utan tvekan, varit ett av de bättre köpen vi gjort.

Kyleffekten är väldigt bra och det var därför vi köpte den. För att värma huset, så krävs en bättre pump, för den här tappar effekten vid temperaturer under -15.

Som jag skrivit tidigare – lider du av sommarvärmen inomhus, så ska du definitivt satsa på en AC av något slag. En stationär luftvärmepump/AC har i regel bättre effekt, men begränsas av att den är just – stationär.

Vi bor i ett 1 1/2-plans radhus och har inomhusdelen i vardagsrummet, på nedervåningen. Kylan sprids inte till övervåningen överhuvudtaget, men det hade vi heller inte förväntat oss eftersom det skulle strida mot naturlagarna – värme stiger uppåt, vilket ger motsatt resultat för kylan.

Eftersom vi befinner oss på nedervåningen till 99%, så var det inte mycket att tveka om och eftersom den största delen av vårt vakna tillstånd tillbringas i vardagsrummet, så blev det ganska logiskt att placera inomhusdelen där.

SvD, SvD1, SvD2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.