Sökmotoroptimering

På den här sidan har jag samlat de flesta av mina inlägg som handlar om SEO – sökmotoroptimering – och tanken är förstås att underlätta både för dig och mig att hitta artiklarna.

Sökmotoroptimering är ett väldigt komplext och intressant område och det finns mycket att lära sig, men om du hoppas på att hitta knep för enkla genvägar till bättre placeringar på Google, så har du hamnat på fel sida och även om ämnet må vara intressant, så är det inget jag fokuserat på och anledningen är kort och gott att jag hoppas att dylika metoder inte ska löna sig i framtiden. Därmed inte sagt att det inte gör det idag.

Jag tror du tjänar mer på att ägna tid åt ditt innehåll än på att jaga tjuvknep för att plocka placeringar och det är nog den röda tråden i alla mina inlägg om sökmotoroptimering.

Sen inser även jag att man måste ”fuska” till viss del, men jag drar gränsen vid manuella metoder, såsom att registrera sin sida i diverse länkkataloger eller genom att publicera material i olika artikelkataloger och därifrån länka till sin sida.

Den röda tråden för sökmotoroptimering är att skaffa sig länkar, på ett eller annat sätt, men i framtiden tror jag Google kommer lägga större vikt på vem länkarna kommer ifrån och det är ett arbete som redan börjat i och med deras Authorship och det beryktade Author Rank.

En kommentar

  • Det bästa med SEO är att man kan kopiera vinnande strategier med hjälp av gratis verktyg på nätet. Man kan kolla hur många länkar som en viss hemsida har genom smallseotools.com, sen kan man kopiera deras länkstrategi rakt av. Man kan också hålla kolla på sin ranking med hjälp av serpson.com, en svensk sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.