Google Plus öppnar upp för ny marknad

Läste precis ett inlägg på Google+ av Mark Traphagen om det här med Google Plus rekommendationer och gör man en sökning på Google på ”buy google plus ones”, så blir det ganska uppenbart att en ny marknad har blomstrat upp.

Innan Google+ var det Facebooks Gilla-klick företag köpte, men eftersom de flesta vill hamna i topp hos Google, så blir nog Google +1 rekommendationer allt attraktivare.

Oavsett om det handlar om köpta Gilla-klick eller Google +1-rekommendationer, så handlar det om fuskmetoder som Google ser allvarligt på och skulle det framkomma att du köpt endera, så kan du räkna med att din sida blir straffad.

Tyvärr, så är det nog många som känner sig tvingade att ta till dylika åtgärder i en hårt konkurrensutsatt bransch, men jag är övertygad om att ärlighet lönar sig i längden.

Det ligger dessutom i Googles egenintresse att försöka stävja dylika metoder eftersom deras dominans till stor del hänger på hur bra sökresultat de kan visa upp, så du utsätter din sida för stora risker om du ändå väljer att köpa länkar, Gilla-markeringar eller  Google Plus-rekommendationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.