Google skärper tonen mot köpta länkar

Ett vanligt knep som SEO-konsulter och företag använder i sin ”sökmotoroptimering” för att höja en sidas rankning hos Google har varit att köpa länkar från andra högrankade sidor, men detta är något som strider mot Googles policy och nu verkar Google skärpa tonen vad gäller köpta länkar.

Det är SearchEngineLand som skriver om detta i ett inlägg och hänvisar till engelska Interflora och några engelska nyhetstidningar som man misstänker har blivit straffade av Google för att ha köpt länkar.

Att köpa länkar från högrankade sidor i syfte att höja en sidas rankning är förstås fusk och det är verkligen glädjande att läsa att Google fortsätter att beivra fusket. Dels för att det är ett tekniskt bedrägeri, men även för att det segregerar Internet, i den mening att det är de med resurser som har råd att ranka en sida högre.

En av de största fördelarna med Internet – och Google – är det faktum att i princip vem som helst kan hamna i topp hos Google genom att publicera bra material, men detta försvåras av att det finns folk som försöker köpa sig till bättre positioner, tyvärr ofta med sidor som har sämre innehåll än konkurrenterna.

Det här är något som Google själva värnar högt och det också därför som man inte kan kan köpa bättre placering eller rankning av Google.

Däremot går det bra att annonsera på Google och på så sätt synas på en bättre plats, med då framgår det även att det är reklam.

Ett bättre sätt att skaffa sig inlänkar på ett mer legitimt sätt kan vara att publicera unikt material i en artikelkatalog och du kan även registrera din sida i diverse länkkataloger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.