Gamla domäner tappar värde med Google Author Rank

Idag är det ganska många som köper gamla domäner med hög PageRank för att sätta upp i sitt nätverk av satellitsidor och på så sätt kunna bidra med länkkraft till den egentliga huvudsidan.

De flesta registrerar även sin sida i olika länkkataloger och de senaste åren har även publicering av artiklar i olika artikelkataloger ökat.

I och med Google Author Rank, så kommer spelreglerna skrivas om ganska rejält och det kommer inte längre vara lönt att sätta upp satellitsidor, registrera sig i olika länkkataloger eller ens att publicera artiklar på andra sidor i syfte att skapa inlänkar.

Ett första steg i det här är Google Authorship, som går ut på att verifiera sidor med en specifik Google+ profil.

Genom att verifiera sidor med Authorship får Google reda på vem som äger sidan och skulle du då verifiera alla dina satellitsidor till samma profil, så vet Google att det är du som står bakom samtliga sidorna och kan ta med det i beräkningen för hur mycket inflytande länkarna från sidorna ska ha.

Google Author Rank är skribenternas motsvarighet till PageRank och är ett betyg på din auktoritet och påverkas troligen av hur mycket du engagerar dig på Google+ och andra sociala medier, hur många +1:or dina blogginlägg eller inlägg på Google+ får, hur många +1:or dina kommentarer får och en rad andra faktorer.

Att få en massa +1:or från profiler som inte har någon Author Rank lär inte räknas alls utan det är först när det är profiler med en högre Author Rank som +1:ar något du gjort, som det får någon påverkan och detta gör det mycket svårare att fuska.

Redan idag går det att köpa Facebook-Likes och Google +1:or, men vad gäller +1:or, så kommer profilerna bakom +1:ornas Author Rank att vara avgörande för hur stor påverkan den enskilda +1:an kommer att ha.

Du kan givetvis skapa fejkprofiler och försöka bygga upp Author Rank för dessa, men det kräver mycket mer arbete än att bara köpa länkar och Likes och jag är övertygad om att Google kommer lägga allt mer vikt på just Author Rank när det gäller vikten av +1:or och liknande.

När, var och hur Google Author Rank kommer att rullas ut vet som sagt ingen i dagsläget, men att det kommer att göra det, råder det inte så mycket tvivel om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.