Altly istället för Facebook

Altly - istället för Facebook

Altly – istället för Facebook

Läste precis om en ny Facebook-sida som håller på att utvecklas, vid namn Altly.

Bakom sidan står en tidigare medarbetare från MySpace, Dmitry Shapiro, som tydligen inte är så förtjust i hur Facebook spårar sina användare.

Altly ska ha bättre inställningar vad gäller integriteten och kanske är det något som folk eftersöker. Själv bryr jag mig inte speciellt mycket om hur mycket Facebook försöker spåra mig, så av den anledningen är Altly inte ett dugg intressant. Givetvis är även jag mån om min integritet, men jag lägger inte ut känslig information på Facebook eller någon annan sida, så det är inget större problem för mig.

Däremot skulle jag gärna se en seriös konkurrent till Facebook, av den enkla anledningen att jag inte tror det är bra när någon får ”monopol” på en marknad och det är exakt vad Facebook lyckats med. Ungefär som Blocket på den svenska annonsmarknaden. Blocket är inte bäst, men de är störst så det är där folk annonserar.

Samma sak har det varit med Microsoft, både vad gäller operativsystemet Windows, deras Officepaket och Internet Explorer, men nu har både Mac OS och Linux börjat ta marknadsandelar, även om det går sakta.

Konkurrensen gynnar oss konsumenter, så det är positivt om det dyker upp en sida som kan konkurrera med Facebook. Däremot har jag svårt att tänka mig att det skulle lyckas, men det återstår att se. Den som ligger närmast till är väl Google+ eftersom Anybeeat, Altly eller vad de nu kommer heta inte verkar få tummen ur.

Läs mer om Anybeat på deras blogg.

Uppdatering 2012-02-17

Tjänsten som ska konkurrera med Facebook, som först skulle heta Altly heter tydligen Anybeat.

Vad gäller konkurrens för Facebook, så är det väl Google+ som är den egentlige konkurrenten och den som har störst möjlighet att ta marknadsandelar av Facebook.

Uppdatering 2012-06-19

Vet inte hur länge sedan detta skedde, men numera hamnar man på http://athelite.com/ om man försöker gå till Anybeat.

AthElite - senaste versionen av Altly, Anybeat eller vad nu tjänsten kommer att heta

AthElite – senaste versionen av Altly, Anybeat eller vad nu tjänsten kommer att heta

I varje version av denna site har man kunnat ange sin e-postadress för att få tidig tillgång till tjänsten, när den väl lanseras. Med tanke på alla namnbyten och att inget nytt visats, så börjar jag nästan tro att detta handlar om att samla in e-postadresser i syfte att kunna skicka oönskad reklam, SPAM.

Vad tror du?

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.