Bättre spårhållning än SJ

Min fru åker tåg till och från jobbet varje dag och det är inte ovanligt att tåget är försenat, eller till och med inställt.

När detta sker, så är det bara att vänta på nästa tåg, eller ta bilen. SJ bryr sig inte ett dugg och oftast får de väntande passagerarna på perrongen inte ens besked om när nästa tåg kommer, om det kommer.

När tåget väl kommer, så gäller det att rappa på. Ungefär en minut står tåget still innan det susar vidare. Det finns inte mycket tid över på tidtabellen, vilket kanske låter ironiskt med tanke på hur ofta tåget är försenat.

Därmed är jag inte det minsta förvånad över att kvinnan i Halmstad inte hann leta igenom hela tåget efter sin 11-åriga dotter.

Jag vill knappt tänka på hur jag själv skulle känt det om det var jag som stod på perrongen och väntade på nått av mina barn.

Det positiva i det här fallet är att dottern hade somnat och kunde kliva av på nästa station och ta nästa tåg tillbaka, så det blev inte lika illa som i fallet med flickan som blev avkastad i Kumla.

DSB är företaget som ansvarar för driften på den aktuella sträckan och de verkar åtminstone hålla sig i spåret bättre än SJ.

KP

2 kommentarer

 • Richard Ribic

  Detta med mamma son inte fick leta efter sin dotter på tåget har fått lite för stort nyhetsvärde.
  Den enda som står ansvarig till skuld här är mammam ingen annan.
  Man måste förstå hur tågtrafiken är uppbyggd för att inse att minuter har en stor betydelse på västkustbanan.
  Det är en stor trafik på banan och SJ:s X2000 tåg har företräde på banan.
  Skulle det nu som det så oftast är ett SJ tåg som kommer efter och Öresundståget inte hinner lämna stationen så kan dom bli stående där en bra stund till X2000 tåget inkommit till station samt lastat och lämnat stationen först därefter kan öresundståget köra vidare.
  Detta drabbar flera hundratals resenärer på banan inte bara dom som åker på detta öresundståg utan alla andra som sitter på något tåg på västkustbanan.
  Så alla resenärer ska stå till svars för att en oansvarfull mamma inte kan ta ansvar för sin unge och sedan gå ut och gnälla i media som om det är alla andras fel?

 • Lennart D

  Om jag inte läser helt fel så är det DSBFirst som kör Öresundstågen och det var på ett Öresundståg mamman inte fick leta igenom alla vagnarna. Så vad har SJ med detta att göra. Allt är inte SJs fel, även om de klantar till sig å det grövsta ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.