Datorhaveri

Alina Systems i Enköping

Alina Systems i Enköping

Nu har jag gett upp vad gäller min stationära dator. Den började bete sig lite konstigt för ett par månader sedan och det var nästan omöjligt att installera Linux på den, vilket fick mig att börja misstänka att något var fel.

Den senaste månaden har jag knappt använt datorn eftersom den oftast inte går igång och när den väl gör det, så är det bara en tidsfråga innan den kraschar.

Orkar heller inte felsöka vad som kan vara fel, utan har bestämt mig för att köpa nya delar.

  • Nytt chassi eftersom det jag har hängt med i drygt 10 år – det gamla chassit får hänga med några år till
  • Moderkort (ASUS M5A78L LE)
  • CPU/Processor (AMD FX-Series X4 4100 Bulldozer 3,6 GHz)
  • Minnen (2 x 8 Gb DDR III = 16 Gb)
  • Nätaggregat (Corsair HX 650W)

Det enda jag inte köper är grafikkort och hårddiskar. Tror inte det är något fel på vare sig grafikkort eller hårddiskar.

Prylarna köper jag på Alina Systems i Enköping. Föredrar att handla datorprylar i en fysisk butik och det skadar ju inte att Alina finns i Enköping.

Nu ska jag bara masa mig iväg till butiken också…

Nu är delarna införskaffade och när jag tillslut satte mig och slet ur de gamla delarna och började montera de nya, så insåg jag att jag köpt fel minnen. Det ska vara DDR III-minnen till det här moderkortet, men jag läste tydligen lite för snabbt och köpte DDR II-minnen istället.

Inte hela världen eftersom det bara är att åka och byta, men när jag upptäckte det, så hade Alina hunnit stänga, så det får bli morgondagens projekt att byta minnen och sedan plocka ihop resten av datorn.

Bland det första jag kommer göra när datorn är igång är att installera Linux Mint 12 KDE på en av hårddiskarna.

Windows kommer fortfarande vara mitt primära OS, men tanken är att försöka gå över mer och mer till Linux, även fast jag svär över det med jämna mellanrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.