Det var bättre förr

Idag packade vår DVD-spelare (nej, vi har ingen Blu-Ray spelare) ihop och det var inte den första DVD-spelaren som lagt av.

Det här var den 4:e spelaren på 3 år som lagt av och det beror knappast på slitage eftersom vi inte ser på film mer än ett par tre gånger per månad och då oftast via USB-stickan.

Även om dessa spelare varit i den billigare klassen, så tycker jag det är uselt att de inte håller mer än några månader efter att garantin gått ut.

”Man får vad man betalar för”, lyder ett bekant ordspråk och jag är väl benägen att hålla med, men frågan är då – hur mycket måste man betala för att den ska hålla några år?

Håller kända märken bättre kvalite, eller är det samma som med okända märken – att man ändå måste köpa de dyrare modellerna?

Säga vad man vill om priser, märken och annat, men en sak är jag säker på – prylarna höll högre kvalite förr.

Är ganska säker på att den lägre kvaliten är ett väl genomtänkt beslut från företagens sida och givetvis är tanken att få oss att konsumera mer.

Produkterna är så billiga idag att ingen ens överväger att lämna in en trasig produkt till någon verkstad eftersom en reparation nästan garanterat kostar mer än en ny produkt.

Dessutom finns det väl inte ens lokala reparatörer längre, så det är den lokala återvinningsstationen som gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.