Duktiga rubriksättare

Läste rubriken ”Kvinna våldtog sambon – får två år” på Expressen och den fångade mitt intresse. Varför? Jo, för att det är ytterst ovanligt att en kvinna våldtar en man och ännu ovanligare att mannen anmäler det.

Efter första meningen i artikeln faller dock intresset snabbt då det visar sig att kvinnan våldtagit sin flickvän. Inte för att det på något sätt skulle vara mindre allvarligt, men det är inte alls lika sensationellt. Av ren princip läste jag dock resten av artikeln, men det enda jag tänkte på var hur duktiga journalisterna är på att fånga ens intresse med hjälp av rubriker.

Själv är jag inte alls lika duktig på att sätta rubriker, men jag lägger heller inte ner speciellt mycket tid på att klura ut bra rubriker. Sen vill jag faktiskt inte lura läsarna för mycket heller.

Det här inläggets rubrik torde inte locka till sig alltför många sensationslystna läsare och det är själva tanken. Däremot tycker jag rubriken stämmer väl överens med inläggets innehåll. Det gör visserligen Expressens rubrik också, men den ”lurar” många läsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.