Falck Väghjälp

Erbjudande/faktura från Falck Väghjälp (klicka för större bild)

Erbjudande/faktura från Falck Väghjälp (klicka för större bild)

Har du fått en faktura eller ett erbjudande som ser ut som en faktura, från Falck Försäkringsaktiebolag, så är du långt ifrån ensam. 

Idag var det en vän på Facebook som lade upp en bild på ett erbjudande från Falck som mer ser ut som en faktura än ett erbjudande och som många anser ska klassas som en bluffaktura. Jag får ett sådant här erbjudande varje år och har inte reagerat på det eftersom jag ganska omedelbart såg att det handlade om ett erbjudande, men min vän på Facebook var nära att betala ”fakturan” och det var först i sista sekund han upptäckte att det bara var ett erbjudande.

Man kan tycka vad man vill om det här och att man ska läsa igenom allt som står i dylika brev, men jag är den första att erkänna att jag ytterst sällan läser något, så jag förstår att ett dylikt utformat erbjudande lätt kan hamna i högen för fakturor/räkningar som ska betalas. När jag själv fick ett sådant här erbjudande första gången, så var min första tanke att jag inte beställt något sådant och därför läste jag vidare och kunde med gott samvete kasta erbjudandet, för det var precis vad det var, i soporna.

För att inte låta dig luras av sådana här ”bluffakturor” eller erbjudanden, så var noga med att läsa igenom allt. I regel framgår det någonstans att det handlar om ett erbjudande, men det kan vara luddigt formulerat, i syfte att lura mottagaren.

Misstänker att det är ganska många som får erbjudanden/fakturor från Falck Väghjälp, eller Falck Vägassistans, eller vad de nu kallar sig för och att det är många som retar sig på detta, precis som i fallet med AssistansBolaget, som jag skrivit om tidigare.

Jag måste dock poängtera att vare sig AssistansBolaget eller Falck gör något som helst olagligt, men jag tycker Falck balanserar på en väldigt smal tråd när det gäller deras erbjudande, som lätt kan tas för en faktura och därmed klassas som ett slags bluffaktura. AssistansBolaget försöker bara krångla till det för användaren om denne vill säga upp sitt avtal och deras argument är enbart korkade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.