Försäkringskassan samlar pluspoäng

Försäkringskassan jagar bidragsfuskare

Försäkringskassan jagar bidragsfuskare

När det skrivs om Försäkringskassan i tidningarna, så är det i regel i negativa artiklar, men för ovanlighetens skull kan man nu läsa om ett par händelser där Försäkringskassan agerat helt korrekt, enligt den stora massan.

Det är alltid lika trevligt att läsa om bidragsfuskare som åker dit, men det är alltför sällan och jag tror en bidragande orsak till detta är att det helt enkelt inte säljer lika bra.

Negativa artiklar om Försäkringskassan säljer nog fler lösnummer än positiva.

SvD

3 kommentarer

 • JonasE

  Eller så är det så att fusket är så pass litet att det inte bli många artiklar om detta just därför….det är ju 0,04% enlig FK själv, och det är inte många av dessa 0,04% som verkligen blir dömnda för bidragsfusk!!

 • Miltons Bitch

  Siffran 0,04% avser beloppet som dömts att betalas tillbaka, på grund av fusk. Det säger alltså inte speciellt mycket om hur stort bidragsfusket egentligen är.
  http://st.nu/opinion/ledare/1.3668756-hur-stort-ar-bidragsfusket- talas det om 2%.

 • JonasE

  Men det är åndå den enda siffra som kan beläggas resten är gissningar, och dessutom så är 0,04% inte bara fusk, det är de felaktiga utbetalningar som hittats av FK, och då säger FK själv att 1/3 är Fk:s misstag, 1/3 är oavsiktiga misstag, 1/3 medvetet fusk.
  Av denna sista 1/3 så är det försvinnande få som verkligen fälls för fusk!!.

  Man skall komma ihåg att det från Moderathåll påstods att 1 av 5 fuskat till sig sin sjukesättning i valrörelsen 2006, men när FK sen undersökt detta så var det 1 av 5000 som verkligen fuskat!!…..1000 ggr fel var alltså det ”beräknade” fusket då !!.

  Självklart skall fusk beivras, men frågan är vilket fusk man jagar och till vilken kostnad, då den hela fuskjakten innom FK drar in ca 150 miljoner på ett år, men samtidigt så utförsäkras en massa sjuka som inte kan jobba annat än i FK:s/Alliansens teori!!.
  Dessa 150 miljoner är ungefär vad EN skattejusrist på skattemyndigheten drar in på ett år, och hur många sådana finns det, och hur många sådana skulle det behövas fler av??.

  Bara som exempel beräknas den slopade revisionsplikten för små företag kosta skattebetalarna 1,3 miljarder i skattefusk varje år.
  Skatteverket själva uppskattar ju att skattefelet är 133 miljarder!!.

  Läste din länk och den sa inte mycket om fakta utan var mest spekulationer och gissningar, och 0,04% är den fakta som finns!!.
  ”Var går gränsen för när ett icke-problem blir ett problem?”, var väl den lämpligaste frågan i den artikeln, och svaret på detta ligger tydligen någonstans mellan ca 150 miljoner och 133 miljarder per år, och vem man ”vill” jaga!!.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.