Första delen av altanen klar

Golvreglar och bärlinor på plats

Golvreglar och bärlinor på plats

I höstas rev vi väggar och tak till den befintliga altanen och för snart en månad sedan rev vi bort altandäcket och nu har vi börjat bygga upp ett nytt altandäck.

Så småningom ska det bli en inglasad altan, men vi börjar med ett altandäck. Vi har skickat in en bygglovsansökan och så fort den gått igenom, så sätter vi igång med resten.

Vi har grävt ner 4 betongplintar som vi köpte på Bauhaus, med justerbara balkskor. Justerbara balkskor underlättar helt klart tillvaron när man ska försöka få allt i våg. Rekommenderas.

Bärlinor och golvreglar består av impregnerade 45 x 170. Golvreglarna sitter med balkskor mot bärlinan med ett avstånd av cc 60.

Eventuellt är allt lite överdimensionerat, men hellre det än tvärtom.

Grunden är helt klart den viktigaste delen av konstruktionen, så vi är väldigt tacksamma över att svärfar Lasse kom hit och hjälpte till med denna del. Hade tagit betydligt längre tid utan hans kunskaper!

På tal om tid, så tar allt betydligt längre tid än man tror, men tar man uppskattad tidsåtgång gånger två eller tre, så kommer man nog närmare sanningen.

En kommentar

 • Vendela

  Hejsanhejsan,
  så härligt med ett nytt soldäck. Men om du redan hade ett- varför göra ett nytt? Jag skulle tycka det vore kul att se ditt byggprojekt på Byggla. Jag jobbar där, och tror det finns många altanprojekt som du skulle tycka om. Du kan maila mig för mer information. Vill du bli en av oss bygglare så får du dessutom en välkomstpresent!
  Lycka till med bygglovet!
  Mvh
  Vendela på Byggla
  (och angående att det tar 2-3 gånger extra, jag hörde igår är att räkna den uppskattade tiden det tar gånger pi)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.