Havets vargar

Något som jag sällan tar mig tid till är att läsa böcker. Det finns massor av böcker jag skulle vilja läsa och ska jag vara ärlig, så har jag rätt mycket tid, men jag väljer att göra annat. Nu under semestern har det dock funnits så pass mycket tid, så jag har kunnat ägna några dagar åt att läsa böcker.

Jag har hittills läst två böcker och jag tänkte börja med att tipsa om den första.

Havets vargar handlar om ubåtskriget under Andra Världskriget och den är skriven av den svenska militärhistorikern Michael Tamelander och sjöofficer Jonas Hård af Segerstad.

Boken beskriver tio olika händelser under kriget och den är skriven i kronologisk ordning. Du behöver dock inte läsa den från pärm till pärm utan det går bra att läsa valfritt kapitel eftersom samtliga kapitel är fristående, men om du väljer att läsa den från pärm till pärm, som en vanlig roman, så får du bättre förståelse för hur kriget utvecklade sig och varför.

Jag tyckte det var väldigt spännande att följa utvecklingen under krigsåren. Under början av kriget var det mer eller mindre fritt fram för de tyska ubåtarna, men med åren blev det allt svårare, både på grund av den tekniska utvecklingen, men även av andra orsaker, som tydligt framgår när man läser boken.

Boken är visserligen historiskt korrekt, men den är ändå skriven mer som en roman och skildrar saker och ting ur enskilda personers synvinkel. Detta gör det till en både spännande och lättläst bok och man behöver således inte vara någon historikerfanatiker för att uppskatta den.

Jag har tidigare försökt mig på att läsa ett par historiska böcker, men det här är den första som jag lyckats läsa ut och det var inga problem alls – tvärtom, så hade jag svårt att lägga ifrån mig den.

Är du det minsta intresserad av Andra Världskriget eller av ubåtar, så rekommenderar jag den här boken starkt.

Köpen boken via Billiga böcker.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.