Heminredning

Som du kanske läst tidigare, så har jag intresserat mig för vad som är populärt bland landets bloggar och förutom mode, så verkar heminredning ligga bra till.

Efter mitt succéinlägg om mode, så tänkte jag ge mig i kast med heminredning och se ifall det blir lika stort.

1:a med turbo

1:a med turbo

Objektet i fråga är en enkel etta med turbo, så det är ett billigt objekt att inreda och det går väldigt snabbt att få till en mysig känsla.

Jag hade det stora nöjet att bo i det här objektet under 2 dygn förra veckan och passade förstås på att fota det både utvändigt och invändigt.

Hur mycket denna lilla etta med turbo kostar i månaden, vet jag inte riktigt, men med tanke på att den har några år på nacken, så krävs det nog lite reparationer emellanåt. Skulle du vilja köpa den, så tror jag du får slanta upp 300-400 tusen, plus moms.

Driftkostnaden är nog ganska hög med tanke på åldern, men dieselförbrukningen var relativt låg. Under mina 2 dygn snittade jag på 3,7 l/mil och det tycker jag är ganska bra.

Sovrum, matsal och vardagsrum

Sovrum, matsal och vardagsrum

Det här är ett standardobjekt, så det rör sig om knappt 4 m2 och det är sålunda ganska lätt att inreda. Det viktigaste finns som standard, så det du behöver komplettera med är kaffebryggare (24 volt rekommenderas), kylskåp och mikrovågsugn, men eventuellt klarar du dig utan samtliga. Det beror helt på din livsstil.

Kaffebryggare var det jag saknade, men termoskaffe kommer man ganska långt på och Lidl säljer billig energidryck om du behöver extra tillskott. Tror jag betalade 5 kr/styck (plus pant antar jag).

Trots att det här objektet hade fungerande luftkonditionering, så gick det åt mycket vatten. Att försöka sova dagtid under sommaren utan luftkonditionering är däremot inte att rekommendera. Jag klarade av 3 timmar och då var rummet som en bastu. Att stå och låta AC’n jobba i flera timmar är heller inte att rekommendera och jag tror till och med att det är förbjudet i vissa delar av landet, åtminstone i tätbebyggt samhälle.

Möbleringen i övrigt är ganska sparsam med två fåtöljer och en enkelsäng på c:a 70 cm. Sängen har inte den bästa komforten, men den går att sova i.

Standardgardinerna är grå och ganska trista, men dom fyller sin funktion med insynsskydd och mörkläggning och det är det viktigaste. Kvalitén är däremot hög och gardinerna håller i många år.

Belysningen är ganska sparsam, men det finns en sänglampa, så det går bra att ligga i sängen och läsa.

Modeller med säng har även dieselvärmare, så du behöver inte frysa under årets kalla perioder. Dom flesta är dessutom utrustade med timer.

Som standard har du även värme i den vänstra fåtöljen och denna fåtölj har även luftfjädring och flera olika inställningsmöjligheter. Allt detta kostar extra i den andra fåtöljen och eftersom den sällan används, så är det få modeller som har det.

Det kan tyckas lite med bara 4 m2, men bakom huvudbyggnaden finns det många kvadratmeter att inreda för den som så önskar. Oinredd vind brukar husförsäljarna kalla detta, men eftersom dessa objekt är 1-plans, så passar inte beteckningen riktigt.

Drygt 17 m2 finns det i första delen och i den bakomvarande, som nog räknas som biyta, så finns ytterligare c:a 30 m2. Totalt handlar det om 21 m2 plus biyta på 30 m2, så inte är det speciellt litet. Dessutom är takhöjden närmare 3 meter i de två andra byggnaderna, så det finns potential för den händige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.