Kryssning till Tallinn

Tallinn

Tallinn

Förra helgen åkte jag och Lillen på kryssning till Tallinn med Baltic Queen.

Det är fjärde kryssningen till Tallinn och personligen tycker jag den här resan var den bästa hittills, mycket tack vare att vi åkte senare i år och vädret sålunda var bättre. Vi kunde sitta ute på däck hela eftermiddagen och kvällen, när vi passerade genom Stockholms underbara skärgård.

Vi gick även iland i Tallinn för att käka på McDonalds – av alla ställen – men även för att se om det fanns billig whisky. McDonalds är precis som hemma i Sverige, så det var ingen större överraskning, men whiskyn var lite av en besvikelse. ”Enklare” modeller är billigare i Tallinn, men Lagavulin, Laphroaig och Ardbeg är dyrare, så är du ute efter dessa, så bör du hålla dig till Systembolaget.

Däremot köpte jag en flaska Laphroaig Tripple Wood ombord på båten och tydligen säljs den enbart på Taxfree affärer, så det får väl anses som ett fynd. Har provsmakat den och den var helt underbar!

Förutom Laphroaigen, så köpte jag en flaska Jura och en Black Grouse. Black Grouse ska föreställa vara en rökig Famous Grouse, men speciellt rökig är den inte, åtminstone inte jämfört med Laphroaig och Ardbeg. Duger dock som ”vardagswhisky”. Dessa två köptes i Tallinn där de var något billigare än ombord.

Vacker kväll i Mariehamn

Vacker kväll i Mariehamn

Det blev inte speciellt mycket fotograferande vare sig ombord eller i Tallinn, men på väg in i Mariehamn hade jag kameran med mig, vilket resulterade i ovanstående foto.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.