Kvinnokroppen är en handelsvara enligt lag

Att kvinnokroppen inte är en handelsvara håller säkert de flesta med om, men i verkligheten är fallet något helt annat. Att prostituera sig är ett av världens äldsta yrken och hur man än vrider och vänder på det, så är det kvinnans kropp vi män betalar för, så nog är kvinnokroppen en handelsvara.

Jag tycker den svenska sexköpslagen är totalt korkad eftersom den bara kriminaliserar den ena parten. Det är okej att tillhandahålla en tjänst (handelsvara), men den är olaglig att nyttja. Blir lite snedvridet, men kontentan blir att det, enligt svensk lag, är okej att sälja sin kropp som handelsvara.

Varför man valt att kriminalisera torskarna beror väl på att man inte vill göra kvinnorna till mer ”offer” än de redan är. Att man ser prostituerade kvinnor som offer beror nog mycket på att väldigt många narkotikaberoende kvinnor prostituerar sig för att försörja sitt missbruk. Många vill dock vända på detta och se det som att dessa kvinnor måste knarka för att orka prostituera sig, men i verkligheten är det nog väldigt ovanligt.

Jag är övertygad om att de allra flesta kvinnliga missbrukare började med missbruket och därefter med prostitutionen – för att finansiera sitt fortsatta missbruk. Varför skulle dom annars börjat prostituera sig? För att försörja sina barn? Knappast. Det finns det sociala skyddsnät för, om man inte lyckas få ett jobb.

Det är en helt annan sak med kvinnor som tvingas till prostitution, men om det hade varit kriminellt att sälja sex, så hade dessa kvinnor tvingats bort från gatorna och från sina slavägare. Med dagens sexköpslag, så får dessa fortsätta fritt utan att riskera något.

Hur kan det komma sig att allt fler yngre tjejer börjar sälja sextjänster av olika slag via Internet? Det handlar många gånger om helt vanliga tjejer som varken missbrukar eller är tvingade till detta. Dom är helt enkelt ute efter pengarna – ganska stora och lättförtjänta pengar.

Personligen ser jag inget större problem med prostitutionen, men jag är givetvis helt emot tvingad prostitution, men om kvinnan själv väljer att sälja sin kropp, av egen vilja; för att finansiera sitt missbruk, sitt uppehälle eller för extra pengar, så är det helt okej för mig. Sen kan jag givetvis tycka att det är beklagligt, men det hjälper ju föga i slutänden.

Eftersom man aldrig kommer kunna stoppa prostitutionen, så borde man istället försöka göra den säkrare för kvinnorna.

Det tar emot att skriva att prostitution ska ses som ett vanligt jobb, men det är väl enda raka för att öka säkerheten. Bordeller för säkrare arbetsmiljö, företagsregistrering för att göra det hela legalt vad gäller arbetsgivaravgifter och skatter, men även vad gäller olika slags försäkringar.

Staten skulle dessutom dra in extra skattepengar och jag förstår inte vad politikerna har emot detta?

Dock är väldigt många emot allt detta av moraliska skäl och det kan jag mycket väl förstå. Det räcker att jag tänker på att min dotter en vacker dag skulle vilja bli prostituerad, så skriker det i hela kroppen och det är väl så många av oss resonerar. Dessa prostituerade kvinnor är ju trots allt döttrar till mammor och pappor och ingen mamma eller pappa vill se sin dotter prostituera sig – av vilken anledning det än må vara.

Alltså står vi där vi står med en sexköpslag som legaliserar prostitution, men kriminaliserar köparna. Prostitutionen har till stor del försvunnit från gatorna, men frågan är om den har minskat, totalt sett.

Jag är övertygad om att i slutänden, så är legitimering av prostitutionen (både köp och sälj) den bästa vägen. Det torde innebära bättre trygghet för kvinnorna och kanske även färre våldtäkter. Sen kan man förstås diskutera formerna, men legalisering är det första steget.

Tycker du att jag är helt fel ute, så är jag väldigt intresserad av vad du tycker man ska göra istället.

Stoppa prostitutionen är omöjligt och det tror jag även du håller med om och då är frågan – vad ska man göra istället och varför?

En kommentar

  • anna

    Varför pratas det aldrig om de kvinnor som köper sex av män?
    Och varför får då kvinnan aldrig straff för detta??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.