Kvinnor smartare än män

Kommunikationsteknik

Kommunikationsteknik

Enligt en brittisk undersökning, som Expressen hänvisar till, löper otrogna män dubbelt så stor risk att avslöjas än kvinnor, vilket bland annat beror på att kvinnor är psykologiskt mer sofistikerade och således kan ljuga bättre.

Fyra av tio otrogna kvinnor använder en vän som alibi.

Sen är tydligen kvinnor bättre på att använda modern kommunikationsteknik, såsom e-post, SMS och sociala nätverk och detta betvivlar jag inte en sekund. Kvinnliga mötesplatser på nätet har betydligt högre aktivitet än manliga mötesplatser – se bara på Familjeliv.se.

Användandet av SMS i sina affärer bidrar dock till ökad risk för avslöjande. Enligt någon artikel jag läste för några år sedan, så var ändrat användande av mobiltelefonen ett av de första tecknen på otrohet, vilket antagligen beror på att den otrogne SMS:ar med sin älskare/älskarinna och således blir mer mån om att ha mobilen med sig hela tiden och ännu viktigare – dölja den för sin partner.

En av mina kollegor avslöjades med otrohet efter att han glömt sin mobiltelefon på vardagsrumsbordet när han gått och lagt sig. När det kom ett SMS var det frun som läste det och det dröjde inte länge förrän skilsmässan var ett faktum.

Kvinnor är alltså smartare än oss män, åtminstone när det gäller att dölja otrohet. Att vi män är mer korkade än kvinnor – i dubbel bemärkelse – när det gäller otrohet framgår även av kändisarnas otrohetsaffärer.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.