Marknadsföra inlägg på Facebook

Vem betalar för att marknadsföra sina statusuppdateringar på Facebook?

Vem betalar för att marknadsföra sina statusuppdateringar på Facebook?

Idag när jag lade upp en bild på Facebook upptäckte jag en ny ”funktion” som jag uppenbarligen inte lagt märke till tidigare – att man kan marknadsföra sina statusuppdateringar.

Om jag skulle marknadsföra mitt foto, så skulle det kosta 47,93 svenska riksdaler.

Finns det verkligen folk som betalar för att deras statusuppdateringar ska komma högre upp i nyhetsflödet hos vänner och bekanta? Verkar ju helt sinnessjukt! Jag förstår att företag betalar för sånt, men privatpersoner?

Statusuppdateringar som någon betalar för markeras tydligen som sponsrade, så jag kan – tack och lov – konstatera att inga av mina vänner hittills betalat för att få sina uppdateringar placerade högre upp.

Jag kan inte påstå att jag är direkt förvånad över den här funktionen. Facebook har ju uppenbarligen svårt att tjäna pengar på sidan, speciellt på alla som använder en smartphone för att hålla sig uppdaterade på Facebook, så det här är ett sätt att försöka tjäna pengar direkt på den stora massan, oavsett om de surfar via en dator, surfplatta eller telefon.

Tiden får utvisa huruvida det kommer fungera eller ej, men jag håller tummarna för att det blir ett fiasko.

Det hade faktiskt varit bättre att folk fick betala för alla sina statusuppdateringar, så skulle man kanske slippa majoriteten av alla meningslösa inlägg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.