Ola Lindholm kör drogpåverkad

Avstå alkohol och kokain i trafiken

Avstå alkohol och kokain i trafiken

”Jag har inte tagit någon drog medvetet”, skriver Ola Lindholm på Kamratpostens hemsida. Snortade han i sig kokainet av misstag, eller trodde han det var vetemjöl?

I vilket fall som helst, så kommer Ola Lindholm bli åtalad för narkotikabrott och förutom eventuell påföljd vid en fällande dom, så riskerar han både sitt jobb och sin styrelsepost i BRIS.

Eftersom han testat positivt på kokain, så har han uppenbarligen tagit kokain och det borde räcka för sparka ut honom från både SVT och BRIS. Däremot är det ju inte säkert att han blir fälld i rättegången, men det tycker jag saknar betydelse.

Jag bryr mig inte speciellt mycket om det faktum att han tagit kokain, men att han valde att köra bil när han visste att han hade droger i kroppen är riktigt illa. Att han knarkar skadar i första hand honom själv, men när han kör bil drogpåverkad, så utsätter han andra för en ökad risk och det är inte alls acceptabelt.

Dömer jag honom på förhand? Ja, men hade jag, eller någon annan vanlig dödlig, testat positivt på något test, så hade vi garanterat blivit dömda för det. Tycker samma sak ska gälla Ola Lindholm. Någon rättegång behövs inte eftersom han redan blivit fälld av ett positivt test.

SvD, GP, AB

2 kommentarer

  • Om han tagit det medvetet eller omedvetet låter jag vara osagt eftersom det omöjligt går att veta. Däremot så får man av kokain ett väldigt ”kort” rus jämfört med många andra droger vilket betyder att bilkörning inte torde vara ett problem, om Ola nu var säker på att han inte tagit kokain i anslutning till matchen.

  • Ja, kokain ger ett ganska kort rus, precis som du säger, så hade han inte tagit kokain strax före matchen, så var han förhoppningsvis ren när han satte sig i bilen. Å andra sidan tyckte poliserna att han såg påverkad ut och det var därför de ville visitera och sedan även ta prov…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.