Rakapparat från Philips

Close and easy med Philips rakapparat 6990

Close and easy med Philips rakapparat 6990

Idag gjorde jag en av mina bättre investeringar på länge – jag köpte en rakapparat från Philips. Kanske inte låter så speciellt, men med tanke på att jag inte använt en rakapparat på snart 20 år, så är det en ganska stor grej för mig. Jag har inte låtit bli att raka mig på 20 år, men det har heller inte skett oftare än en gång i veckan, så halva veckorna har jag gått omkring och sett allmänt sluskig ut.

Tror införskaffandet av rakapparat kommer glädja både mig och min omgivning, så jag ser det som en god investering.

Jag kikade runt lite på nätet, men blev mest förvirrad av alla märken och modeller, så jag gick ner på stan och köpte en apparat som Åhléns hade hemma – en Philips 6990.

”Close and easy” marknadsförs den som och det är nog ”Super Lift & Cut”-teknologin de syftar på, som är en teknik som innebär att hårstråna lyfts upp en bit från huden innan de kapas, vilket ger en närmare rakning.

Att jag inte använt mig av rakapparat på närmare 20 år beror på dålig erfarenhet av dylika apparater. Har haft två apparater tidigare. Den första var totalt värdelös och den andra var snäppet bättre. Bägge gav dock dåligt resultat, men jag vet inte om jag enbart kan skylla på apparaterna. Dels hade jag mjukare skäggstubb och dels var jag lika dålig på att raka mig då som nu, så skäggstubben var nog alldeles för lång för apparaten.

Det är två veckor sedan senaste rakningen, så det blev till att använda trimmern på apparaten först innan jag kunde raka mig ordentligt. Jag hade inte så höga förväntningar, så jag blev positivt överraskad, så nu finns det hopp om frekventare rakningar.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.