Samla recept på datorn

Har du massor av recept liggandes lite här och där? Urklippta recept ur tidningar, nerskrivna recept på små lappar och recept i alla möjliga olika format på datorn?

Då kanske det kan vara dags att börja organisera upp det hela med hjälp av ett datorprogram.

Det finns en uppsjö av engelska program för att hjälpa dig att organisera dina recept. Nackdelen med engelska program är att recepten som medföljer också är skrivna på engelska och då är ingredienserna även angivna i helt andra enheter än de vi är vana vid.

SPIX Kokbok var en av de första svenska digitala kokböckerna på marknaden med flera tusen användare. SPIX Kokbok finns inte längre kvar, men efterföljaren Scandinaviansoft Cookbok, bygger vidare på samma koncept.

Även Scandinaviansoft Cookbook är nerlagt.

2 kommentarer

  • Conny Martell

    ja SPIX kokbok kommer jag ihåg var ett par timmar vi la ner på att plita ner recpt ja kanske inte jag då men nåra fick jag ner hehe, kul att se att du har återväckt den ska kolla in din nya version

  • Ett annat tips för att organisera dina recept på datorn är dinarecept.se (http://dinarecept.se) som är gratis. Det enda som krävs är en webbläsare så det funkar även i Mac och Linux och inte bara i Windows.

    En annan bra funktion är att man kan komma åt recepten i mobilen, t ex när man handlar eller om man inte har datorn i köket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.