SÄPO överbelastad

SÄPO överbelastad efter terrorattack

SÄPO överbelastad efter terrorattack

Efter den förmodade terrorattacken i lördags eftermiddag har nyheten om det inträffade spridits världen över och när jag själv skulle gå in på SÄPO’s hemsida för att se om de skrev något, så möttes jag av meddelandet att sidan inte kunde nås. Förmodligen är jag inte den enda som försöker finna information hos SÄPO…

På Regeringens och UD’s sidor finns inget att läsa vid 11:30-tiden, men det kanske är för tidigt. Det beror väl på att man inte vill gå ut med osäker information utan väntar med att lägga ut något tills man verkligen har något konkret att komma med.

Media informerar trots allt mer än tillräckligt, så det kan ju inte vara så att folk går omkring och känner sig oinformerade. Men ändå får både Regeringen och UD kritik i media för att man inte kommit med några uttalanden, men vid 12:30 ska Reinfeldt hålla presskonferens.

Försvarsutskottets ordföranden var synnerligen upprörd, när han i TV4-nyheterna kritiserade Carl Bildt för att denne Twittrat om händelsen. ”Reinfeldt borde tysta Bildt eller avsätta honom”, sa försvarsutskottets ordförande och han lät verkligen upprörd.

Vad gäller själva terrorattacken, så är det givetvis skrämmande att det inträffar i lilla Sverige och jag kan inte riktigt förstå det. Varför utföra något sådant i ett land som trots allt är ett av de mer vänligt inställda länderna vad gäller andra religioner. Vi tar emot flyktingar från alla håll och kanter och försöker vara toleranta vad gäller kultur och religion, men tydligen är en rondellhund tillräckligt hemskt för att man ska vilja hämnas genom att utföra en dylik terrorattack.

Som tur var, så var det bara bombmannen själv som dog, men ett par personer har tydligen blivit skadade och det är illa nog. Vad som hade hänt om mannen tagit sig in ett köpcentrum fullt av människor och utlöst bomben, vill jag helst inte tänka på.

Den stora frågan är om detta var en enskild dåres verk, eller om det finns fler, som antingen planerar eller tänker utföra liknande dåd.

SÄPO sade i förmiddags att man för tillfället inte ser någon ökad hotbild vad gäller terrorangrepp i landet, men Polisen har höjt bevakningen. Enligt SÄPO fanns det inga indikationer om dådet innan mailet till TT, så attacken kom som en blixt från en klarblå himmel och det är ju bland annat det som är så hemskt med dessa attacker. Man vet aldrig när eller var de kommer att inträffa och i vilken omfattning och det är synnerligen svårt att skydda sig mot en attack.

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7

En kommentar

  • oleay alhonen

    Nu sätter vi oss i en ring och sjunger we shall overcome så försvinner nog det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.