Snygga kläder räcker inte

Jag har nu suttit och gått igenom lite modebloggar på nätet och kunnat konstatera att det inte räcker med snygga kläder – man måste även vara snygg själv och av kvinnokön, så jag misslyckas på två punkter…

Blondinbella

Blondinbella

Bland landets populäraste modebloggare återfinns Blondinbella och Kenza som bägge drar besökare som flugskit drar till sig flugor. Det är helt klart fascinerande att mode kan vara så stort och att dessa bägge är så populära.

Vidare kan jag konstatera att det nog är lättast att tjäna pengar om man riktar sig till kvinnor. Kvinnor verkar kunna intressera sig för allt mellan himmel och jord som är av totalt ointresse för resten av världen (alltså, den andra halvan av mänskligheten, som består av män) och dom kan inte spendera nog med pengar på kläder, smink och annat som hör till.

Riktiga män

Riktiga män

Vi män är nog lite ”tråkigare”… Vi köper bilar, datorer, kameror, telefoner och annat nyttigt. Sen är väl även vi intresserad av kläder, men knappast i samma grad som kvinnorna.

Att skriva för målgruppen kvinnor är nog lättare om man vill tjäna pengar, men hur tusan ska man kunna skriva om kläder och smink som kille? Det finns givetvis killar som fixar detta, men jag tillhör definitivt inte den gruppen och det beklagar jag eftersom det innebär att jag får fortsätta skriva om sånt som jag finner åtminstone lite intressant, även om det innebär att det inte blir några pengar.

Men, så länge jag kommer på något att skriva om, så är jag ganska nöjd. Jag tycker helt enkelt att det är kul att skriva och sen är det förstås ännu roligare om någon annan finner det läsvärt. Om någon dessutom skulle klicka på en annons, så det trillar in lite pengar – ja, det får jag se som en ren bonus 🙂

Det finns många bloggar på nätet som handlar om hur du ska tjäna pengar på att blogga och samtliga konstatera en sak – blogga inte för att tjäna pengar utan blogga för att det är roligt. Ju mer och bättre du skriver, desto fler och bättre besökare kommer du få.

Jag tänker sällan på detta själv då jag inte bryr mig speciellt mycket om ifall jag tjänar några pengar eller ej (vilket jag inte gör), men jag försöker ständigt komma på vad jag ska skriva om. Hittills har det varit väldigt blandat då jag inte kan komma på något ämne som jag kan, som det finns mycket att skriva om och dessutom ska vara roligt att skriva om. Tills jag kommer på det, så fortsätter jag skriva om lite allt möjligt.

En annan sak som jag tror bidrar till kvinnornas större framgångar inom bloggvärlden beror på att många kvinnor är mer intresserade av att tillhöra gemenskapen som en välbesökt blogg innebär, med massor av kommentarer och annat. Detta skapar i sig mer besök och ju fler besök, desto större chans att någon klickar på en annons.

Jag tror inte vi män är lika intresserade av just denna gemenskap utan vi är mer intresserade av själva innehållet. Kvinnor är nog helt enkelt mer sociala. Det räcker ju att gå in på Familjeliv för att konstatera detta. Försök hitta en motsvarande sida för män med samma aktivitet!

En kommentar

  • Ja absolut det behövs, och ja tycker att det är så kul att köra men jag vet inte än om jag klarar det men det får ja se sa samma om B-kortet med.. =))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.