Sugen på iPhone 4?

Nokia 6500 Classic

Nokia 6500 Classic

Apples nya iPhone 4 har blivit en riktig succé med över 1,7 miljoner sålda exemplar under några få dagar, men trots denna supersuccé, så är jag själv ingen ägare, inte ens av den förra modellen.

En kollega på jobbet har en iPhone 3 och jag har kikat lite på den under en lunch och givetvis blev jag sugen. Det finns ju hur mycket program som helst till iPhone och man kan till och med ringa med den.

Men, när jag sedan tänkte efter och funderade över vad jag skulle ha en iPhone till, så svalnade intresset. Abonnemangskostnaden för att kunna använda telefonen fullt ut avskräckte förstås också – utöver inköpspriset på några tusen.

Nej, jag fortsätter nog använda min Nokia 6500 Classic ett tag till då den har alla funktioner jag kan tänkas behöva. Dessutom är det talfunktionen – alltså att ringa – som jag använder mest. Enligt senaste telefonräkningen, så ringde jag c:a 60 samtal om sammanlagt 34 timmar, 6 minuter och 39 sekunder. Detta är vad jag har ringt och de flesta samtalen har varit till Lillen. Han har dessutom ringt mig ungefär lika mycket.

Vad gäller SMS, så hade jag skickat 106 stycken och de allra flesta var till frun med upplysning om när jag kommer hem eller liknande. Någon risk för SMS-tumme föreligger sålunda inte.

När jag var yngre, så var frestelsen för nya prylar avsevärt mycket större, men vid 36 års ålder verkar detta ha gett med sig – tack och lov. Kan visserligen bli väldigt sugen på nya saker, men nu tänker jag efter lite innan jag köper något och det innebär i de allra flesta fallen att det inte blir något köp alls.

I Kina däremot verkar frestelsen vara väldigt stor och där betalar somliga upp mot 19.000 för en privatimporterad iPhone 4. Helt vansinnigt, men förhoppningsvis är det folk med för mycket pengar som köper till det priset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.