Tror du på Tarot och horoskop?

Spåkulor och spådamer finns fortfarande

Spåkulor och spådamer finns fortfarande

I flera av ”kärringtidningarna” kryllar det av annonser för olika Tarot- och spådomstjänster och jag har flera gånger undrat vem som ringer dessa nummer, eller går in på deras hemsidor.

Har idag suttit och läst lite om Tarot och numerologi och numerologi verkar ändå lite intressant, men Tarot har jag inte lyckas få grepp om. Har testat ett par olika gratistjänster på nätet, men begriper inte hur de får till resultatet. Uppdaterar jag en sida, så får jag olika kombination varje gång, så det hela verkar ganska slumpmässigt, men det kan även bero på att jag inte förstår vad korten betyder.

Numerologi är roligt av den enkla anledningen att det är en matematisk ”vetenskap” där ”vetenskapen” går ut på att varje siffra har en speciell betydelse.

Jag tror varken på numerologi, tarot eller andra spådomskonster, men av alla olika konstiga varianter av spådom och liknande, så är numerologin den mest intressanta.

Du kan exempelvis räkna ut ditt ”livstal”, tror jag det heter, med hjälp av ditt personnummer. Om du har personnummer 1977-04-05 5412 så blir ditt livstal följande:

1+9+7+7+0+4+0+5+5+4+1+2 = 45 = 4+5 = 9

Du delar alltså upp hela ditt personnummer i enskilda tal och adderar dessa. Summan blir 45. Du delar därefter upp detta tal i två olika tal, 4 och 5 och adderar dessa vilket ger talet 9. 9 är sålunda ditt livstal och har en specifik betydelse, som givetvis är helt påhittad och jag har ingen aning om vem eller hur personen eller personerna kommit fram till betydelsen av talet 9, eller vilket tal du nu får.

Enligt numerologi.se så betyder talet 9 följande:

Nian är det förnämsta av alla tal och har en speciell, näst intill helig innebörd. Oavsett vilken siffra som multipliceras med 9 återkommer det till sig självt, tex 7 x 9 = 63 = 6 + 3 = 9. Niorna är aktiva och beslutsamma och vinner därmed ofta de ”krig” de ofta väljer att starta. Niorna har lätt för att råka ut för olyckor och kan ibland vara alltför grälsjuka en del av deras krigiska sida. I allra bästa fall står nio för mod och kärlek till människorna. Niorna gillar Mars och tisdagar.

Vad säger numerologi om din resistans?

Vad säger numerologi om din resistans?

Det ”roliga” är att man kan göra om det mesta till tal och därefter räkna ut något. Exempelvis kan du omvandla ditt namn till nummer där varje bokstav representerar ett tal och därefter adderar du talen på samma sätt som med ditt personnummer. Det slutgiltiga talet har då en specifik betydelse och kan tolkas på olik sätt.

Lite roligt, men lika värdelöst som horoskop, men uppenbarligen är det ganska många som verkligen tror på numerologi, tarot och liknande, men det är väl inte konstigare än att andra tror på gud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.