Varför hacka Breiviks mail

Tydligen har den norska hackergruppen ”Noria” hackat två av Breiviks mailkonton på nätet och det jag undrar är; är det verkligen nödvändigt? Kan inte polisen få tillgång till dessa konton ändå?

Får polisen göra husrannsakan hos honom, så borde de väl även kunna få tillgång till hans mailkonton. Nu vet jag inte vad det är för företag han använt sig av, men jag betvivlar att något företag skulle neka att släppa in polisen på nämnda konto.

Skulle det, mot förmodan, vara så att polisen inte får laglig tillgång till Breiviks mail, så är det givetvis berömvärt att nämnda grupp hackat kontona och gjort informationen tillgänglig för polisen.

Men skulle det, å andra sidan, vara så att polisen kan få laglig tillgång till kontona, så finns risken att informationen på dessa konton inte kan användas i rätten – åtminstone inbillar jag mig det efter att ha sett alldeles för många amerikanska filmer.

DN

En kommentar

  • Yolle

    Du har nog helt riktigt sett för många amerikanska filmer. Både Sverige och Norge har så kallad fri bevisning, vilket innebär att alla bevis är giltliga även om de tagits fram illegalt. Du kan naturligtvis åtalas om du gjort något olagligt för att få tag på bevisen, men det är fortfarande bevis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.