Flyguppvisning på Tierp Arena 2012

Tierp Air Show på Tierp Arena

Tierp Air Show på Tierp Arena

Tierp Arenas evenemang Tierp Air Show 2012 var en riktigt trevlig föreställning som inte bara bestod av imponerande flyguppvisningar utan man kunde även beskåda läckra bilar som stod uppradade inne på området tillsammans med flygplan av olika slag.

Chevrolet Corvette Stingray -70

Chevrolet Corvette Stingray -70

Här ovan ser du en av pärlorna, en Chevrolet Corvette Stingray från 1970.

Ford Mustang GT

Ford Mustang GT

En annan skönhet, en Ford Mustang GT från 2007 glänste strax intill.

DC-3 från Vallentuna

DC-3 från Vallentuna

Men det fanns förstås också flygplan att beskåda på nära håll, bland annat denna DC-3 från Vallentuna.

DC-3:an bjöd även på en uppvisning i luften

DC-3:an bjöd även på en uppvisning i luften

Utseendet motsvarade motorljudet som vi fick njuta av när hon drog igång motorerna på eftermiddagen för att bjuda på en uppvisning i luften.

Mäktigt ljud från stjärnmotorer

Mäktigt ljud från stjärnmotorer

På tal om motorljud, så var det flera flygplan som gav oss ståpäls. När planet ovan drog igång sin motor var det flera personer i närheten som hoppade bakåt, speciellt när hon gav ifrån sig lite förgasarsmällar med tillhörande eldsprut ur avgasröret, som jag dessvärre inte lyckades fånga på bild.

P-51 Mustang

P-51 Mustang

Ett av de mest imponerande och häftigaste flygplanen, både på marken och i luften, var denna P-51 Mustang som bjöd på flera imponerande uppvisningar i luften. Imponerande prestanda och ett helt osannolikt härligt ljud. Att få se och höra denna Mustang var anledning nog att bege sig till Tierp, men det fanns som sagt mycket annat som ögon och öron kunde njuta av.

Finalen stod JAS-39 Gripen för

Finalen stod JAS-39 Gripen för

Finalen stod Flygvapnets JAS-39 Gripen för och det var en mäktig upplevelse när hon svepte fram på låg höjd med full efterbrännkammare som fick marken att vibrera.

P-51 Mustang och JAS-39 Gripen var bägge riktigt mäktiga uppvisningar både för ögat och örat och gav oss nästan tårar i ögonen. Måste verkligen upplevas i verkligheten.

Jag hoppas verkligen att det blir fler flygdagar/flyguppvisningar på Tierp Arena, för det är en utmärkt plats för dylika evenemang.

För vuxna kostade det 250 kr/person och barn under 15 år gick in gratis, så det behöver inte bli fruktansvärt dyrt ens för storfamiljer.

Inne på området kunde man köpa med sig mat för att ta med sig upp på läktaren, eller så kunde man sitta i de stora tälten. Även här skäliga priser från 60-120 kronor, där buffén kostade 120:- för vuxna och 60:- för barn under 12 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.