Försöker sparka liv i mitt fotointresse

Password Manager - egenskapat program för att hålla reda på lösenord, skrivet i C#

Password Manager – egenskapat program för att hålla reda på lösenord, skrivet i C#

Med mindre än två veckor kvar av semestern har jag börjat fundera på vad jag ska hitta på, så inte resten av dagarna bara rinner iväg. Första veckan satt jag mest och programmerade i C#, något jag inte gjort på flera år, men det har inte blivit något mer sedan dess. Skrev ihop ett litet program som jag kommer använda för att hålla reda på mina lösenord till olika sidor på nätet, men tappade jag sugen. Jag har inte lust att sätta igång något större projekt och jag kunde inte komma på något vettigt, så det rann ut i sanden.

Jag med den vackra kyrkan i Eskilstuna i bakgrunden

Jag med den vackra kyrkan i Eskilstuna i bakgrunden

Förra veckan var jag och frun iväg en sväng till Eskilstuna och promenerade omkring i staden. För en gångs skull hade jag med mig kameran, i ett försök att få upp intresset för fotografering igen, något jag tappat de senaste åren och huvudsyftet med det här inlägget är att ytterligare försöka skaka liv i det intresset.

Det pågick något slags festival i staden med bland annat bilutställning

Det pågick något slags festival i staden med bland annat bilutställning

Vet inte vad det var för festival som pågick i staden, men det var många gamla amerikanska bilar som snurrade runt i centrum och som parkerade längs med ån, på centrumsidan mittemot kyrkan. Väldigt fina bilar som ägarna lagt ner många timmar på. Trevligt.

Nya vardagsbilen - en Citroën Xantia 1.8i 16V -99

Nya vardagsbilen – en Citroën Xantia 1.8i 16V -99

Apropå bilar, så köpte jag en ”ny” bil för några veckor sedan som ska ersätta min Citroën C6 som vardagsbil. C6:an har jag sålunda ställt av och den kommer endast att användas vid speciell tillfället. Den ”nya” bilen är en gammal bil från 1999 med hela 28.000 mil på mätaren, men det är faktiskt svårt att tro när man ser den, för den är väldigt välvårdad för både sin ålder och milen. Jag var och tittade på en annan Xantia som hade gått hälften så långt, men man skulle lätt kunna tro att det var den som gått 28.000 mil.

Min pärla - en Citroën C6 2.7 HDi Exclusive - har fått gå i pension

Min pärla – en Citroën C6 2.7 HDi Exclusive – har fått gå i pension

Min ögonsten, en Citroën C6 2.7 V6 HDi Exclusive, har sålunda fått gå i pension, eller vad man ska kalla det. Hon kommer endast att rulla vid speciella tillfällen och utöver det, så blir det bara varmkörning och polering med jämna mellanrum.

Anledningen till varför jag valt att köpa en ny vardagsbil och ställa av C6:an är för att jag hela tiden sitter och lyssnar och känner efter om allt låter och känns normal. Minsta knarrande, gupp i vägen eller vad det nu är får mig att spänna mig och jag funderar om det är något fel. Det förtar ganska mycket av glädjen med bilen och jag bestämde mig tillslut för att sälja bilen och lade ut en annons på Blocket. Ångrade mig dock redan dagen efter och tog bort annonsen. Insåg att jag skulle börja titta efter en likadan bil, så fort denna blivit såld.

Efter mycket grubblande fram och tillbaka, bestämde jag mig för att nuvarande lösning. Inköp av ett styck billigare, enklare Citroën, som ändå har gashydraulisk fjädring och avställning av C6:an.

Drömparken innehåller inte bara blommor

Drömparken innehåller inte bara blommor

För att hoppa av biltemat, så var vi även nere i Drömparken i Enköping och där finns mer än bara vackra blommor i olika konstellationer. Bland annat en asiatisk trädgård med en lite bro som det ångar under. Läckert.

Makrofotografering med Sony SEL 18-55 f3.5-5.6

Makrofotografering med Sony SEL 18-55 f3.5-5.6 (klicka på bilden för något större bild)

Vid en promenad i grönområdet mellan Enköpings lasarett och hamnen, snubblade jag nästan över den här ”lilla” Vårtbitaren och trots att jag inte hade ett lämpligt objektiv för motivet, så försökte jag mig på en närbild och jag blev mäkta förvånad när jag såg bilden hemma vid datorn. Det är uppenbart att det går att ta makrobilder även med min Sony NEX-5R och det medföljande objektivet, ett Sony SEL 18-55 f3.5-5.6, alltså en vanlig standardzoom.

En orm fastnade också på bild

En orm fastnade också på bild

Förutom Vårtbitaren, så fastnade även en orm på bild. Jag långt ifrån en ormkännare, men jag tror det är en Kopparorm.

Frun har köpt en cykel

Frun har köpt en cykel

Här om dagen köpte frun en ny cykel då hon tänkt sig börja cykla till och från järnvägsstationen och det blev en rosalila Skeppshult. Förhoppningsvis ska färgen avskräcka cykeltjuvarna, men det är högst tveksamt.

Jag har faktiskt varit ute och cyklat med denna och det är första gången på drygt 20 år som jag suttit på en cykel och det känns i de bakre regionerna. Att cykla är lite som att segla – man tar sig fram nästan ljudlöst i relativt hög hastighet och till skillnad från att åka bil, så är det mycket lättare att upptäckta saker längs vägen och dessutom stanna, för att exempelvis fotografera.

Enköping i solnedgången

Enköping i solnedgången

Jag for iväg igår kväll på en snabb runda med fruns cykel, trots ömmande bak och dåliga utsikter för bra bilder på solnedgången, men det var skönt att komma iväg och visst var det en vacker solnedgång, även om den inte gör sig så bra i bild – det brukar bli bättre bilder om det finns lite moln på himlen, oavsett tidpunkt på dygnet.

Siluett av en blomma med kvällshimlen som bakgrund

Siluett av en blomma med kvällshimlen som bakgrund

En siluettbild blev det också på något slags överblommad växt och den tycker jag blev betydligt bättre än Enköping i solnedgången.

Vårt IKEA-kök en vanlig onsdagsförmiddag

Vårt IKEA-kök en vanlig onsdagsförmiddag

Avslutningsvis blir det en vardagsbild på vårt nya kök som vi blev klara med (förutom några mindre detaljer) för ett tag sedan. Orkade inte städa av köksbänken eller fixa med vare sig ljus eller annat, utan det blev helt enkelt en bild på köket, så som det ser ut en vanlig onsdagsförmiddag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.