Grundkurs om systemkameran och foto

Grundkurs om systemkameran och foto

Grundkurs om systemkameran och foto

Jag har påbörjat en guide om Adobe Photoshop Lightroom som jag dessvärre inte fullföljt och eftersom guiden är skriven för Lightroom 2, så känns det meningslöst att fullfölja den. Vore bättre att börja om från början och skriva en guide för Lightroom 3…

Men just nu har jag ingen större lust att skriva någon guide om Lightroom. Istället har jag börjat fundera på att skriva något slags grundkurs om fotografering och då om hur kameran fungerar och vad de olika inställningarna är till för. Jag är inte speciellt duktig på fotografering, men jag tycker det är väldigt roligt och jag är ganska intresserade av de tekniska aspekterna. När det kommer till den konstnärliga biten, så famlar jag i blindo.

Av vad jag läst och hört, så är det många som köper en ganska dyr systemkamera och tror att det per automatik ska bli jättebra bilder och man kör ofta på full automatik. I de flesta sammanhang blir resultatet bra, men inte alltid och det är därför jag tänker mig att en grundkurs om systemkameran och fotografering kunde vara på sin plats. Men framför allt, så skulle det vara roligt att skriva om det.

Som vanligt, så är tiden begränsad och det är en avgörande faktor till huruvida jag sätter igång med projektet och ännu mer – om jag blir klar med den…

Sökte du på Google och hamnade här, så rekommenderar jag att du klickar vidare till Fujidirekt som har en gratis fotokurs för nybörjare.

En kommentar

  • Ska bli riktigt nice att ta del av dina kunskaper i fotografering så att jag kan ta snygga kort på dig på färjan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.