Kryssning genom Stockholms skärgård

Kryssning i Stockholms skärgård med Gustafsberg VII

Kryssning i Stockholms skärgård med Gustafsberg VII

Under semestern åkte jag och frun på en liten dagskryssning genom Stockholms skärgård med Gustafsberg VII.

Vi utgick från Nybrokajen i Stockholm och kryssningen gick genom trånga passager ända till Gustavsberg där vi stannade i ett par timmar för att sedan åka samma väg tillbaka.

Shoppa porslin i Gustavsberg

Shoppa porslin i Gustavsberg

I Gustavsberg kan du bland annat shoppa porslin, om du är intresserad av det. Det finns även en butik med glas från Orrefors och Kosta Boda.

Det finns även en butik med billiga böcker och där gjorde jag två fynd. Huruvida det är fynd eller inte är förstås upp till var och en, men är man intresserad av diesel-elektriska lok och Andra Världskriget, så får man nog anse att mina två böcker om respektive ämne var fynd. 50 riskdaler styck har jag för mig att jag betalade.

Segelbåtar går för motor genom skärgården

Segelbåtar går för motor genom skärgården

Det är gott om andra resenärer på farlederna och ibland är det ont om utrymme och det är just det trånga utrymmet i skärgården som fartyget Gustafsberg VII skapades för.

Härlig atmosfär ombord

Härlig atmosfär ombord

Fartyget är väl bevarat och det är en riktigt härlig atmosfär. Maten ombord var utsökt och jag var nog extra imponerad av brödet och det sältade smöret.

Vackra miljöer längs hela vägen

Vackra miljöer längs hela vägen

Hela vägen genom skärgården bjuds man på olika miljöer och det är inte utan att man blir lite avundsjuk på utsikten många har från sina hem.

En av flera trånga passager

En av flera trånga passager

Det är riktigt häftigt att glida genom de smala passagerna och det är nästan så man sitter och väntar på att det ska skrapa till i skrovet, men det var det aldrig någon risk för.

En guide pratade under hela resan och berättade om de olika platserna vi passerade, vilket faktiskt var intressant.

Krypavstånd till stranden

Krypavstånd till stranden

Kan helt klart rekommendera en dagskryssning med Strömma kanalbolagets Gustafsberg VII. Kryssningen vi åkte på, Gustavsberg-Artipelag, tog c:a 5 timmar och kostade 230 kr/person tur och retur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.