Sony A900 eller NEX

Min Sony A900 ute på Blocket

Min Sony A900 ute på Blocket

Jag har haft min digitala systemkamera, en Sony A900, sedan hösten 2008 och är väldigt nöjd med hur den presterar, men det har alltid funnits ett stort problem med den – storleken.

Kameran är allt annat än smidig, så tyvärr har den fått ligga kvar hemma eller i väskan väldigt många gånger. Enda fördelen med storleken är att den är väldig greppvänlig, men det är också allt.

Här om dagen upptäckte jag att vissa av Sony’s NEX-modeller har WiFi-stöd och det är något jag sett fram emot länge eftersom jag fotograferar ganska mycket när jag åker runt med lastbilen och ibland skulle jag vilja lägga upp någon bild på ex. Facebook. Tyvärr, så måste jag med min A900 vänta tills jag kommer hem, eller fotografera med min smartphone, men den tycker jag inte ger tillräckligt bra bilder och den är ofta för långsam för att hinna med.

Har läst mycket under helgen om de olika NEX-modellerna och de verkar leverera väldigt fina bilder, även på höga ISO, och med WiFi, så kan man skicka över bilderna från kameran till telefonen och därefter till nätet.

Just nu lutar det åt en NEX-5R

Just nu lutar det åt en NEX-5R

Just nu är jag inne på en NEX-6 eller en NEX-5R. Bägge har WiFi, vilket är ett krav för att jag ska byta kamera.

Har lagt ut min A900 på Blocket och huruvida det blir en NEX-6 eller NEX-5R beror på hur mycket, eller rättare sagt, hur lite jag får för min kamera.

Jag köpte kameran hösten 2008 för nästan 30.000 riksdaler, så oavsett hur mycket eller lite jag får för den, så kommer det svida rejält. Det är ännu en nackdel med dessa toppmodeller – de är svindyra att köpa och sjunker i pris som de tegelstenar de är.

Uppdatering 2012-12-12

Jag har idag bestämt mig för att behålla A900:an. Jag sparar hellre till en NEX än säljer A900:an för en bråkdel av dess värde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.