Google släpper 64-bitarsversion av Chrome för Windows

Google Chrome 64-bitar för Windows

Google Chrome 64-bitar för Windows

För ett par dagar sedan – 3 juni för att vara exakt – släpptes den första 64-bitarsversionen av Google Chrome för Windows  7  och 8 med en utlovad förbättring av både prestanda, säkerhet och stabilitet.

Google har kunnat öka prestandan tack vare möjligheterna att utnyttja de senaste processor- och kompileringsfunktionerna, modernare instruktionsuppsättningar och möjligheten att skicka fler funktionsparametrar samtidigt. Resultatet är ökad hastighet, speciellt vad gäller grafik och multimedia där prestandan ökat med i genomsnitt 25%.

Säkerheten har förbättrats tack vare möjligheten att utnyttja inbyggda säkerhetsfunktioner i operativsystemet, såsom Hight Entropy ASLR i Windows 8 och man har förbättrat skyddet mot exploateringstekniker såsom JIT spraying. Utöver det, så har man även förbättrat befintliga skyddsfunktioner.

Inte nog med att hastighet och säkerhet ökat; man har även kunnat konstatera att stabiliteten ökat och när det gäller renderingsorsakade krascher, så är det nästan en halvering jämfört med 32-bitars versionen.

Google Chrome 64 för Windows finns i två tidiga testversioner – av Google kallade ”kanaler” – Dev respektive Canary.

Canary-kanalen innehåller den absolut senaste versionen av Chrome och uppdateras dagligen. Det är även den minst stabila och funktioner som finns eller fungerar ena dagen behöver varken existera eller fungera nästa dag. Detta är den minst stabila och minst testade versionen och är främst tänkt för utvecklare eller användare som vill testa det absolut senaste. Installeras parallellt med med befintlig version av Chrome och använder en egen profil för inställningar.

Dev-kanalen bygger på Canary men uppdateras en eller par gånger i veckan. Den har genomgått mer tester och är generellt sett stabilare än Canary. Använder samma profil som befintlig version av Chrome.

Efter Dev kommer Beta-kanalen som är en mer riskfri version då den genomgått betydligt fler testar och det är versionen som föregår själva lanseringsversionen, den stabila versionen. Chrome 64 finns ännu inte som Beta, så vill du testa en 64-bitarsversion, så får du välja mellan Dev och Canary:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.