Miljöpartiet rankar högst på urbota inskränkthet

Sedan några dagar tillbaka pågår det ett litet test om huruvida länkbombning fortfarande fungerar för att lyfta en målsida i Google-SERPEN och idag när jag Googlade ”urbota inskränkthet”, så hade Miljöpartiets (försöksobjektet) sida, http://www.mp.se, klättrat upp till förstplatsen.

Vad de olika SEO-experterna kommer säga om det här inom de närmsta dagarna har jag ingen aning om, men personligen anser jag det vara bevisat att länkbombning fortfarande fungerar, åtminstone till en viss grad.

Länkbombning går ut på att få upp en sida på Google genom att länka till den från ett flertal andra sidor. Ankartexten, själv textlänken, ska innehålla de sökord eller sökfraser som man vill att målsidan ska ranka bättre för.

Det här har fungerat tidigare, till och med på sidor som inte ens innehåller sökorden som används i ankartexten, men nu debatteras det om huruvida det fortfarande fungerar eller ej.

Personligen tycker jag det är bevisat att det fortfarande fungerar eftersom Miljöpartiets hemsida nu rankar högst på sökorden ”urbota inskränkthet” utan att dessa ord ens återfinns på sidan.

Frågan är vad som är att räkna som ”länkbombning” enligt Google

Uppdatering 2019-09-29

Urbota inskränkthetNu har det gått några år sedan det här testet inleddes och ett antal personer (inklusive jag själv) länkade urbota inskränkthet mot mp.se och det intressanta är att mp.se fortfarande rankar ganska bra. I skrivande stund hamnar de på en fjärdeplats vid en sökning via i inkognitoläge.

Det här bevisar att det fungerar att ”länkbomba” en sida för att få den att ranka högre.

4 kommentarer

  • Jag kan verkligen inte upprepa det sökresultatet hur jag än försöker. Har bytt IP range, nollställt Safari, testat inkognito på sonens dator… Björn Sennbrink får samma resultat, så det måste ju inträffa för flera. Får se hur det ser ut imorgon.

  • Och DÄR kom den till mig också. Här ska bloggas som fan!

  • Juri Salminen

    Det var först idag som det slog igenom för mig i Internet Explorer, så det är flera faktorer som spelar in. Använder Chrome som standard och där vet väl Google mer om mig än i Internet Explorer där jag inte är inloggad eller har någon annan information som Google kan tänkas känna till och sökresultaten baseras väl till stor del efter vad Google tror sig veta om mig.

    Men, nu är det du som toppar listan igen, i vanlig ordning 🙂

  • Pingback: Googlebomben urbota fungerar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.