Tillbaka till Chrome och Google

Jag vet inte vad det är med mig, men de senaste månaderna har jag velat fram och tillbaka mellan Chrome, Firefox och Opera, i den ordningen.

Idag fick jag för mig att köra igång Firefox igen och nu är den upp i version 18.0.2, men mitt första intryck var att den vara lika seg som tidigare, så bara några minuter senare drog jag igång Chrome, som är upp i version 24.0.1312.57 m för att helt exakt.

Googles versionshysteri är synnerligen irriterande, men det är ju faktiskt inget att bry sig om, så jag ska försöka att inte irritera mig mer över det.

När jag drog igång Chrome var intrycket det motsatt till Firefox – det går blixtrande snabbt! Sen struntar jag fullständigt i om Firefox renderar Javascript snabbare, så länge helhetsupplevelsen är att Chrome är ljusår snabbare.

För knappt 10 minuter sedan började jag skriva ungefär samma inlägg som det här, men om Firefox, och jag bestämde mig för att ge programmet en chans, trots att det kändes segt, men som jag skrev i början av det här inlägget, så har jag varit väldigt velig sista tiden och det fick Firefox känna av efter bara några minuter.

Istället för ett inlägg om Firefox, så läser du ett inlägg om Chrome 🙂

Ytterligare en anledning till varför jag är tillbaka i Chrome, för tillfället åtminstone, beror på att jag börjat få upp ögonen för Google+. Jag uppskattar det betydligt mer än Facebook, trots avsaknaden av vänner.

Den största nackdelen med Google+ är layouten. Precis som med det de flesta andra tjänster Google släpper, så ser Google+ ut som skit och det är synd, för tjänsten har enorm potential.

En stor fördel med Google+ framför Facebook är Grupperna där du kan diskutera med andra medlemmar och det är väl främst i dessa som jag spenderat min tid.

Jag har under ett par dagar skrivit mer i Google Plus Grupper än vad jag skrivit på Facebook de senaste månaderna.

Det är egentligen en väldigt dålig jämförelse eftersom jag sällan skriver något på Facebook, men jag tror du förstår min poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.