Hur slipper man annonserna på Facebook

Blockera annonser med AdBlock Plus

Blockera annonser med AdBlock Plus

Har du tröttnat på alla annonser på Facebook och annonser i allmänhet, så finns det ett väldigt enkelt sätt att bli av med dessa – installera AdBlock Plus!

AdBlock Plus är ett tillägg som finns både för Firefox, Chrome och Opera och du hittar det hos respektive tillverkares sida för tillägg.

Förutom att du slipper se en massa irriterande annonser på Facebook och de flesta andra sidorna, så lär du även märka av en positiv skillnad i hur snabbt sidorna laddas.

Det finns förstås en nackdel med att blockera annonser och det är inkomsterna minskar för personerna bakom respektive sida och det kan i slutändan innebära en försämring av sidans innehåll då personerna bakom inte längre har tid, lust eller råd att driva sidan. Pengar är onekligen en bra morot och utan den, så är det nog många som tyvärr lägger ner.

Jag vill inte försöka övertala dig att stänga av AdBlock för den här sidan, men jag skulle hemskt gärna vilja veta varför du använder AdBlock, Ghostery eller vad det nu är du använder för att blockera annonser, så känn dig välkommen att lämna en kommentar här nedan.

Själv använder jag AdBlock Plus och Ghostery främst för att snabba upp laddningen av sidorna, men även som ett slags protest mot sidor som ex. Aftonbladet och Expressen som jag anser har alldeles för många annonser.

Uppdatering 2013-08-10

Kanske är det ökade användandet av annonsblockeringsprogram som AdBlock en av orsakerna till varför SvD började ta betalt för att visa mer än 25 artiklar per månad? Oavsett anledning, så är det väldigt lätt att kringgå deras begränsning och fortsätta läsa tidningen gratis på nätet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.