Dags för en ny Linux distribution

Efter att ha kört Linux Mint 12 i ett par månader på min gamla bärbara dator tänker jag nu installera Kubuntu 11.10 istället.

Är inte helt nöjd med gränssnittet i Linux Mint, även om det handlar om småsaker, men jag är även nyfiken på Kubuntu. Har testat Ubuntu vid ett antal tillfällen, men den senaste versionen jag testade, men startmenyn placerad till vänster på skärmen var det värsta jag varit med om. En synnerligen korkad lösning.

Startmenyn i Linux Mint är inte heller helt smidig, åtminstone inte när man bara har en pekplatta att tillgå istället för en riktigt mus, så jag hoppas den ska vara bättre i Kubuntu.

Det vekar heller inte gå att placera ikoner/genvägar nere i något snabbstartsfält, som i Windows. Det är något jag saknar, men jag är inte säker på att det går i Kubuntu heller.

Sen är jag väl inte helt nöjd med Linux överhuvudtaget, men det beror främst på att jag inte kan det så bra. Dessvärre är jag inte så intresserad av att lära mig det heller, så det blir ganska mycket frustration mellan varven.

Det är inte så svårt att begripa varför Linux inte slår igenom hos den stora allmänheten – det krävs betydligt mer av användare för att fixa saker och ting i Linux än i Windows, oavsett vad alla Linux-fanatiker påstår.

Ta bara en sådan sak som att ladda ner ett program från en hemsida och installera det… Hur f-n gör man det? Finns inte programmet med i Linux inbyggda programkatalog, så begriper inte jag hur man installerar.

Får man information om hur man installerar skiten via Terminalen, så lyckas jag installera det, men sen ska man försöka hitta skiten i Startmeny och det är inte heller det lättaste alla gånger, åtminstone inte i Linux Mint som placerar ikonerna i olika mappar beroende på vad den anser att programmet tillhör.

Det verkar heller inte gå att redigera startmeny.

Allt är förstås inte Linux fel. Mycket är vanesaker, annat kräver ny kunskap, men rätt mycket suger helt klart.

Nej, nu är det dags att börja installera Kubuntu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.