Få tillbaka pilarna i scrollbaren i Chrome 32

I Googles webbläsare Chrome 32 försvann pilarna till scrollbaren, eller rullningslisten som jag tror det heter på svenska, vilket bland annat min fru genast upptäckte och irriterade sig över, så här kommer en enkel lösning på problemet.

Saknar du de små pilarna och absolut vill få tillbaks dem, så verkar det enklaste och bästa sättet vara att installera tillägget Win7 Scrollbars extension.

Värt att nämna är att tillägget inte fungerar till 100% och det gäller bland annat chrome://-adresser.

Personligen använder jag dem aldrig, så hade inte frun uppmärksammat mig, så hade jag nog aldrig lagt märke till det.

Det är ganska många som protesterar mot ändringen på olika forum, men än så länge är det officiella ställningstagandet från Google att någon förändring inte kommer att ske.  Fortsätter protesterna eller folk börjar lämna Chrome, så lär de ändra sig snabbt, men personligen tror jag pilarna tillhör historian och själv kommer jag inte sakna dem.

Ett annat alternativ är att installera webbläsaren Opera som numera använder samma renderingsmotor som Google Chrome – http://www.opera.com.

2 kommentarer

  • Xibalba

    Tyvärr så fungerar inte tillägget du tipsar om på ”drop down” menyer.
    Enda sättet att få dom att rulla är att använda hjulet på musen, med eller utan tillägg.

  • Hoppas att det här funkar på datorn hemma! Jag har inte hört någon annan som saknar pilen i nedre hörnet, men jag gör det jättemycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.