Facebook Messenger istället för SMS

Facebook har släppt en applikation för att chatta, Facebook Messenger.

En chattfunktion finns förstås redan på Facebook, men Facebook Messenger är ett fristående program och du kommer ha möjlighet att chatta med flera personer samtidigt, alltså i grupper.

Det jag undrar är; vad är syftet med en fristående applikation för att chatta via Facebook?

På nätet läste jag spekulationer om att Facebook försöker locka över användare, som idag skickar SMS, till att istället chatta med Facebook Messenger.

Låter förstås ganska rimligt och frågan är varför fler inte skickar meddelanden via Facebook istället för att skicka SMS. Att skicka SMS kostar pengar i de allra flesta fallen, medan ett meddelande via Facebook är gratis.

De allra flesta finns idag på Facebook och allt fler har smarta telefoner som de är ständigt uppkopplade med, så varför inte?

Använder man en smart telefon, så måste man vara inloggad med Facebooks applikation för att kunna chatta. Med en fristående applikation, som snurrar i bakgrunden, skulle man kunna bli uppmärksammad på att någon vill något, precis som när man får ett SMS.

Det går givetvis att skicka meddelanden i Facebook som du som användare blir uppmärksammad på via mail, men det är en fördröjning på detta och syftet med SMS är ofta att komma i kontakt med någon med en gång (vilket går ännu snabbare om man ringer).

Jag tror det här är tanken med Facebook Messenger – en applikation som ligger igång i bakgrunden och direkt ploppar upp när någon skickar ett meddelande.

I skrivande stund finns Facebook Messenger endast i USA.

IDG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.