Google+ känns ganska dött jämfört med Facebook

Det kanske går bra för Google+ på den internationella marknaden, men på den svenska sidan verkar det tämligen stendött, jämfört med Facebook.

Det är åtminstone slutsatsen jag drar av de senaste dagarnas aktivitet för mitt inlägg om tangentbord för särskrivning, som i skrivande stund har Rekommenderats på Facebook av över 10.000 personer.

Inlägget publicerades 1 april 2013 och fram till i tisdags, så var det endast en handfull personer som Gillat/Rekommenderat sidan på Facebook, men endast två personer hade +1 den på Google+, inklusive mig själv.

I tisdags var det någon person som rekommenderade sidan på Facebook och det satte bokstavligen igång en lavin som eskalerade under resten av veckan.

Antalet Rekommendationer på Facebook har som sagt passerat 10.000-strecket, men än så länge är det inga fler som +1 den på Google.

Uppdatering 7 februari 2014

Det blev visst lite diskussioner på Google Plus angående det här inlägget och jag måste ju i rättvisans namn uppdatera med senaste nytt vad gäller populariteten på mina sidor på Facebook vs. Google Plus.

I skrivande stund har det här inlägget delats 21 gånger på Google Plus, men inte en enda gång på Facebook, vilket innebär att Facebook känns ganska dött jämfört med Google Plus 😉

Delningen av tangentbordsinlägget på Google Plus ökade med över 100% för ett par dagar sedan, medan Facebookdelningarna knappt ökade alls. Ställningen i siffror av antalet delningar av tangentbordsinlägget är som följer:

Facebook: 24.743
Google+: 39

3 kommentarer

 • Läsare

  På bloggens startsida så finns det endast en rekommendera-på-facebook-knapp. Ingen G+-knapp. När man läser ett enskilt inlägg så är denna också betydligt större och synligare än G+knappen. Det kan påverka.

 • Förstasidan innehåller mycket riktigt bara en Facebookknapp, men det är endast från och med tidigt i morse, då jag tog bort G+knappen.
  På de enskilda sidorna är Facebookknappen tydligare, men SÅ mycket tydligare är den inte 🙂
  Googleknappen riskerar att försvinna även från de enskilda sidorna i framtiden, men tills vidare får den vara kvar.

 • Hej

  Du har i skrivande stund 41 följare på g+ och du följer själv 44 personer. Jag har lite svårt att ta dig på allvar när du säger att Google+ är dött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.