Google aktuella för stämning

Jag undrar hur länge det dröjer innan Google blir stämda, för att de skickar med Google Maps och Google Maps Navigation i Android baserade telefoner.

När Microsoft insåg att Internet var här för att stanna var de snabba med att baka in Internet Explorer i Windows och det dröjde inte så länge innan de blev stämda.

Internet Explorer har trots stämningen fortsatt följa med Windows tack vare en funktion som låter användaren välja vilket som ska vara standardprogram för ex. webben, mail och liknande.

Med Google Maps/Navigation handlar det om exakt samma sak som i Microsoft fall med Internet Explorer, med den skillnaden att Googles konkurrenter vill ha betalt för sina appar. Microsofts konkurrenter släppte ju sina webbläsare gratis, precis som Microsoft själva.

Sen är ju frågan om någon av konkurrenterna har råd med en rättstvist i en amerikansk domstol mot Google och i värsta fall, så är det Google som stämmer konkurrenterna…

SvD, SvD1, SvD2, DN, Ex, Ab, IDG

En kommentar

  • Melmac

    Nu var det ju så att Microsoft hotade dator-butiker etc. att om de inte slutade med att intsallera Netscape på nybyggda datorer så skulle de mista rätten att sälja Windows. Ren utpressning. Så det var inte bara för att man barade in IE i Windows.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.