Jag ska lära mig hacka datorer och nätverk

Efter att ha läst boken ”Svenska hackare” av Daniel Goldberg och Linus Larsson, så blev jag nyfiken på att lära mig mer om datorsäkerhet.

Trots att jag hållit på med datorer och programmering sedan början av 90-talet har jag aldrig varit speciellt intresserad av ”hacking” i någon form.

Tack vare programmeringen, så har jag ändå haft en viss grundläggande förståelse för hur det borde gå till, men inte mer än så.

Efter att ha läst boken ”Svenska hackare”, som inte är det minsta teknisk, så förstod jag att många av mina aningar antagligen stämmer rätt väl, men framför allt blev jag nyfiken på att lära mig mer.

De senaste månaderna har jag ägnat en hel del tid åt att läsa – och framför allt skriva – om sökmotoroptimering och det känns som att jag läst mig mätt på området, så något nytt att sätta tänderna i skulle inte sitta helt fel och det här med hacking är något som förändras mer än sökmotoroptimering, så det kan bli ett intresse som jag kan hålla fast vid under en längre period.

Efter att ha läst lite på Flashback under gårdagen bestämde jag mig för att installera Linux på min bärbara dator och jag valde då distributionen ”Backtrack” som i skrivande befinner sig i version 5 R3.

Backtrack är en distribution som främst riktar sig till folk med datorsäkerhet som intresse och levereras därför med en uppsjö av verktyg som man använder för att försöka ”hacka” andra datorer och nätverk.

Anledningen till varför jag vill lära mig mer om hacking är detsamma som för det mesta andra jag sysslat med – intresset att lära mig något nytt.

Jag har inte några som helst planer på att försöka hacka mig in på olika universitet, företag eller myndigheters nätverk och mina syften är absolut inte onda. Som de flesta ”hackarna”, så är det enbart nyfikenheten som driver mig.

Vad gäller boken ”Svenska hackare”, så är den inte intressant ur teknisk synvinkel, men det var väldigt intressant att läsa vad några svenska hackare lyckats åstadkomma och hur sårbart datorsamhället är.

För en bättre recension av själva boken kan jag rekommendera ett besök till Oskars sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.