Netflix nätefiskeförsök

Nätfiskeförsök mot Netflix-kunder

Nätfiskeförsök mot Netflix-kunder

Det var länge sedan jag fick något nätfiskeförsök via mail som försöker utge sig för att var från Netflix, men idag ramlade det ner ett sådant mail i Inkorgen. Mailet är, förvånande nog, skrivet på korrekt svenska. Det ”enda” som ser suspekt ut är själva länken som innehåller ”* KLICKA HÄR” och som känns lite malplacerad. Sedan fortsätter länken på ytterligare två rader, vilket också ser lite konstigt ut.

Håll muspekaren över suspekta länkar

Håll muspekaren över suspekta länkar

Men det som utan tvekan avslöjar att det handlar om ett nätfiskeförsök är avsändaradressen ”netlix-kund-10531794@tina-sider.se” som inte har något med Netflix att göra. Länken i mailet pekar mot ”http://amaliawealth.com/public/data/files/” som i sin tur skickar vidare dig till en annan adress. Den andra adressen är eventuellt olika beroende på olika faktorer, men i mitt fall hamnade jag på http://s17836296.onlinehome-server.info/conn/.sh/flix-show/sverige-contact/loading-account.html?ssl=yes som efter inladdning av formuläret ändrades till http://s17836296.onlinehome-server.info/conn/.sh/flix-show/sverige-contact/faktureringsinformation.html

Sidan ska efterlikna Netflix

Sidan ska efterlikna Netflix

Sidan du hamnar på innehåller Netflix logga, men utöver det så har den ingen likhet med Netflix. Framförallt har adressen inte ett skit med Netflix att göra. Sidan är mobilanpassad vilket ändå är lite imponerande med tanke på hur dåliga sådana här sidor vanligtvis är.

Rapportera gärna nätfiskesidor och andra bedrägerisidor till Google på https://www.google.com/safebrowsing/report_phish/ eller till APWG på http://www.antiphishing.org/report-phishing/.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.