Smygsurfa med Google Chrome

Precis som de allra flesta moderna webbläsare, ger även Googles Chrome dig möjlighet att surfa i dolt läge. Att surfa i dolt läge med Google Chrome innebär inte att du är anonym, utan det innebär endast att dina sökningar, besökta sidor och vilka filer du laddat ner, inte sparas i Google Chromes historik.

I Google Chrome kallas detta dolda läge för ”inkognito”.

Surfa i smyg med Google Chrome

Surfa i smyg med Google Chrome

Förr att surfa i smyg med Google Chrome kan du antingen klicka på verktygsknappen högst upp till höger i webbläsaren och välja ”Nytt inkognitofönster” från meny, eller med kortkommandot Ctrl + Skift + N.

Inkognitofönster från verktygsraden

Inkognitofönster från verktygsraden

Du kan även öppna ett nytt Inkognitofönster genom att högerklicka på Google Chrome ikonen i verktygsraden och välja ”Nytt inkognitofönster”.

Agenten visar att du surfar inkognito

Agenten visar att du surfar inkognito

Alla flikar i ett inkognitofönster innebär dolt surfande och att det aktiva fönstret är ett inkognitofönster markeras av ”agenten” längst upp till vänster. En liknande figur visas även i verktygsmeny för inkognitofönster.

När du surfar i inkognitoläge sparar Google Chrome inga uppgifter om ditt surfande och alla sparade cookies raderas när samtliga flikar i inkognitofönstret stängts.

Observera dock att, om du loggar in på ditt Google-konto när du är i inkognitoläge, så kommer efterföljande sökningar att registreras i Googles webbhistorik.

För att förhindra detta måste du pausa Googles spårning av webbhistorik, vilket du kan göra från https://www.google.com/history/.

Använder du Firefox, så behöver du inte byta webbläsare för att kunna porrsurfa anonymt, eller vad det nu är du vill dölja för frugan, utan läs det här inlägget, så kan du lugnt fortsätta surfa med Firefox 😉

SvDDN, SvD1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.