Hur ska man tjäna pengar om inte via annonser

Jag har skrivit ett par inlägg om hur man kan blockera annonser med hjälp av tillägget AdBlock Plus som finns för både Firefox och Chrome, men idag tänkte jag ta upp frågan om hur man ska tjäna pengar på en hemsida/blogg om man inte ska göra det via annonser.

Själv är jag inte intresserad av att betala för att få tillgång till olika artiklar på nätet, som exempelvis Aftonbladets Plus, men jag är heller inte intresserad av sidor som är fullsmetade med annonser.

Måste jag välja mellan att se annonser eller betala för att få läsa en artikel, så väljer jag annonser utan tvekan och det gör jag av den enkla anledningen att annonser egentligen inte stör mig speciellt mycket, förutom att sidor med väldigt många annonser tenderar att bli väldigt långsamma och det irriterar mig. Det är anledningen till varför jag använder AdBlock Plus.

Tyvärr, så blir kontentan att jag blockerar annonser på alla sidor, även sidor som jag egentligen inte skulle behöva blockera av prestandaskäl, men jag orkar heller inte sitta och redigera vilka sidor som jag vill tillåta annonser på och inte, så standardläget blir att blockera alla.

Det är den överdrivna mängden annonser på ex. Aftonbladet, Expressen och Facebook som gjorde att jag installerade AdBlock och i sin jakt på att sälja och visa så mycket annonser som möjligt, så tog dom istället ytterligare ett spadtag i sin egna grav.

Google AdSense är en av de populäraste annonsnätverken idag och används på miljoner hemsidor och bloggar. Annonser från Google tillhör undantagen som jag själv både ser och även klickar på ibland och det beror på att det är relevanta annonser i förhållande till vad jag söker efter eller läser om.

Google försöker även få användarna av AdSense att hålla nere på antalet annonser per sida, vilket jag tror gynnar alla parter. Dels blir sidorna inte så tunga, men annonserna blir heller inte lika stora irritationsmoment, så användarna kan tänka sig att stå ut med dem.

Vad föredrar du själv? Sidor med ett rimligt antal annonser eller betalsidor som exempelvis Aftonbladets Plus?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.