Knepig tillbackning

Ser knepigt ut att backa med det där...

Ser knepigt ut att backa med det där...

Att backa med bil- och släp är en konst och tar tid att lära sig. Det ska heller inte jämföras med att backa med trailer eftersom det är en helt annan sak. Att backa med trailer är en barnlek jämfört med bil- och släp.

Däremot har det börjat dyka upp allt fler ”link”-ekipage, som består av trailer med släp efter. En riktigt mysko kombination och jag misstänker att det är ett helvete att backa med skiten.

Såg ett dylikt ekipage nere i Jordbro i veckan och jag sitter fortfarande och klurar på hur chauffören bar sig åt för att, dels få in släpet i luckan och samtidigt ställa ekipaget i 90 graders vinkel. Misstänker att han vinklade ekipaget för att inte blockera utfarten. Det sistnämnda är imponerande av två orsaker – för det första innebär det en betydligt knepigare tillbackning och för det andra tyder det på att chauffören hade mer i IQ än genomsnittschauffören, som inte hade brytt sig för fem öre om huruvida han blockerar något eller ej.

Väldigt synd att jag inte kom ut när han höll på att backa till för det hade varit väldigt intressant att se. Är dock tillräckligt imponerad av att se ekipaget tillbackat i luckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.