Min gamla bil till salu

Var precis inne på Blocket för att kolla vad det finns för lämpliga lastbilar som skulle kunna fungera som alternativ till min nuvarande lastbil och bland det första som dök upp på min sökning ”scania frys” var min gamla bil – 195:an 🙂

195:an till salu

195:an till salu

195:an har jag många gamla minnen från och det är – tro det eller ej – den bästa bilen jag haft på firman. Det som var bra med bilen var förstås sovhytten, men det var en bra bil för övrigt också. Ser inte speciellt vacker ut och inte blev det bättre efter att jag lämnade ifrån mig den för att börja köra på Lidl. Cab-Janne hade sedan bilen under ett år, men när aggregatet packade ihop för gott, så blev det en bil som hoppade bland chaufförerna och då rasade skicket snabbt.

Bil 195 utanför Hofors

Bil 195 utanför Hofors

Nu är skåpet sönderkört (på vänster sida) och det fanns nog ganska mycket vatten och fuktskador i skåpet redan innan, så isoleringen lär ju vara mer eller mindre slut i skåpet. Lyckas någon få ordning på aggregatet, så fungerar den dock som kylbil. Någon egentlig frysbil har den inte varit på många år, men det gick att få ner temperaturen till under -20 grader – när aggregatet behagade fungera, så visst fungerar det.

Jag började köra 195:an när Perre Betong blev sjukskriven och han avled några månader senare och då blev 195:an min. Inget ont som inte för något gott med sig…

Med 195:an körde jag Värmland, Gävle och Örebro och jag stormtrivdes verkligen. Värmlandskörningen krävde säng och det var därför 195:an rullade på denna körning.

Den med skarp syn kanske upptäcker det lilla V8-märket på vänster framdörr (på bilden ovan), men detta är förstås enbart dekaltrim och jag är faktiskt oskyldig. Det var Gunnar (fordonsansvarige på firman) som ”tröttnade” på mitt tjat om V8 till bilen, så när jag fick tillbaka bilen efter en service, så hade Gunnar fixat en V8 till mig 🙂

Innan GPS'ens intåg

Innan GPS’ens intåg

Sovhytt/säng är själva definitionen av en lastbil och förutom detta, så hade 195:an dessutom fast monterad kaffebryggare. Nu orkade jag aldrig slabba runt med kaffefilter och sånt, så jag nöjde mig med att koka vatten och hälla i snabbkaffe.

Kör du inte lastbil, så förstår du säkerligen inte tjusningen med säng, men jag kan försäkra dig om att den är mycket viktigare än du tro. Finns inget bättre än att kunna lägga sig efter maten och slumra en stund, eller lägga sig i sängen och läsa medan man väntar på att få lossa, lasta eller vad det nu kan vara.

195:an utanför Söderfors

195:an utanför Söderfors

Jag hoppas verkligen att det är en vettig person som köper 195:an och att den får rulla många mil till innan det är dags att vandra vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.