Stressade budbilar i Stockholmstrafiken

Idag blev jag påkörd av en stressad budbilschaufför. Det blev väldigt ringa materiella skador på min lastbil och antagligen ännu mindre på skåpbilen som körde in i sida på mig.

Det hela inträffade vid lunchtid i Stockholm, vid Haga Norra för att vara exakt. En stressad budbilschaufför skulle prompt förbi min bil- och kärra och var tvungen att kasta sig in i min fil för att inte missa avfarten mot Solna. Dessvärre svängde han för tidigt och jag hann inte kasta mig undan, så han plockade min vänstra spegel med sitt skåp.

Eftersom jag redan gjort en undanmanöver åt höger, så var jag halvägs över i nästa fil så det var bara att växla ner och trampa plattan i backen för att jaga ikapp smitaren – för några planer att stanna hade inte JetPak-chaffören.

Det är dock inte så lätt att hänga på en liten skåpbil när man kör bil och kärra, men jag gjorde mitt bästa och hann precis se hur han svängde höger i rondellen efter att man kört över motorvägen (vid Volvo), så det var bara att köra efter.

Lyckades sålunda komma ifatt honom och flög ur lastbilen, skrikande och gapande, men eftersom mannen direkt började be om ursäkt etc. så lugnade jag ändå ner mig ganska snabbt och tog bara hans regnummer samt personnummer.

Blev lite problem att vända ekipaget på området, men det gick bra till slut och jag kunde fortsätta min färd mot ICA Väddö (Älmsta, Roslagen).

Det jag blev mest förbannad över var att fanstyget försökte smita. Han insåg givetvis att en lastbil inte har en chans att hänga på honom, så chansen att komma undan var ju ändå rätt stor. Jag hade dessutom ren tur att jag hann se vart han tog vägen i rondellen. Hade han varit ”smart”, så hade han fortsatt vidare mot Solna, vänt någonstans och kört tillbaka. Det är ju ett par rondeller på den vägen och det är allt som behövs för att skaka av sig en lastbil, men uppenbarligen missbedömde han hela situationen.

Enda skadan på min bil blev en bortkörd kåpa runt vidvinkelspegeln på vänster sida samt en spricka i ramen runt spegeln. Sen knäckte jag väl till luftslangen lite extra när jag försökte vända runt ekipaget och även det skyller jag på honom 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.