ACDSee eller Lightroom?

Som jag skrivit tidigare, så är jag en tidig användare av bildvisningsprogrammet ACDSee. Har för mig att jag började använda det runt -96 och har använt det enda fram till för c:a 1 år sedan då jag tillslut gav upp och gick över till Lightroom.

För ett tag sedan kom en betaversion av ACDSee Pro 3 och jag laddade förstås ner den, men så mycket testande blev det inte.

Idag laddade jag ner testversionen av den färdiga produkten och nu sitter jag åter och funderar på vad jag ska satsa på – ACDSee eller Lightroom.

Bägge har sina för- och nackdelar.

ACDSee Pro 3

ACDSee Pro 3

Enligt mig, så har ACDSee bättre katalogiseringsfunktioner, enklare och smidigare gränssnitt som dessutom är snabbt, snabbare bildvisning och mycket kraftfulla redigeringsfunktioner (för RAW-bilder). Det som gjorde att jag tillslut gick över till Lightroom var ACDSee’s stabilitetsproblem.

Adobe Photoshop Lightroom 2.6

Adobe Photoshop Lightroom 2.6

Lightroom är ganska segt att arbeta med, men det är stabilt – mycket stabilt. Kan inte minnas att det kraschat en enda gång under det år jag använt mig av det. Katalogiseringsfunktionerna är okej, men inte alls lika bra som i ACDSee.

Ska sitta en stund med ACDSee ikväll och se vad jag tycker. Ska framför allt testa stabiliteten. Verkar det stabilt, så ska jag nog ge det en chans. Kanske…

Uppdatering 2010-04-05

Det blev inte så värst mycket testande av ACDSee utan jag konstaterade ganska snabbt att jag numera föredrar Adobe Lightroom framför ACDSee…

Uppdatering 2015-08-27

För ett par dagar sedan laddade jag ner och installerade ACDSee Pro 8 och efter att ha testkört det ganska intensivt, så tror jag det är dags att det programmet en ny chans. Läs mer om min jämförelse mellan ACDSee Pro 8 och Lightroom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.